liberinteleorman.ro

,,Iată, vin colindătorii”, Festival al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă

7 decembrie 2015

concert arhaic (1)Pentru prima dată, Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman, organizează Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă numit ,,Iată, vin colindătorii”. Ediția I a festivalului va avea loc în data de 14 decembrie 2015 și vor participa: Ansamblul folcloric ,,Junii Crișului – Dieci, Arad, Ansamblul ,,Săpânțana”- Maramureș, Grupul de colindători ,,Someșenii”- Cluj, Marcel Părău și Grupul de colindători ,,Merghindeal” – Sibiu, Ansamblul ,,Poienița” – Poiana Stampei – Suceava, Grupul bărbătesc ,,Burnasul”, Trupa Arhaic.

Festivalul va începe cu o paradă a grupurilor de colindători ce se va desfășura pe str. Dunării și pietonalul din centrul orașului Alexandria, urmată de un concert de colinde și obiceiuri de iarnă susținut de grupurile participante.

 

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Colaborarea româno-olandeză continuă

Următorul articol

Rezultatele CSS Alexandria – judo la festivalul românesc de judo

Cele mai recente articole de Actualitate