Ia-mă, Doamne, stinge-mi neamul, în drumul spre Tăriceanu

în Actualitatea politică

Monica Vasilescuica florica

Să-ţi laşi partidul care te-a consacrat pentru unul care te-a momit este deja o practică regulată în politica autohtonă. Politicienii sunt capabili să îşi vândă sufletul întreg pentru o promisiune mai acătării. Deşi nu ar fi părut niciodată în stare să-i întoarcă spatele lui Marin Almăjanu, omul care i-a dat o funcţie nevisată în primul for legislativ al ţării, Ică Calotă a comis-o. Şi cum moralitatea nu încape în partide, Ică a plecat să “reformateze” liberalismul alături de Călin Popescu Tăriceanu.

De când s-a dus la Partidul Liberal Reformator, pentru că nu s-a mai simţit în echilibru în formaţiunea ale cărei baze au fost puse de Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu şi alţii, Ică Calotă nu mai vrea să audă de liberali. Recent, deputatul a dat-o afară pe cea care îi ţinea socoteala la cabinetul parlamentar din Roşiorii de Vede – consilierul Adelina Sfăt – fiindcă nu s-a încadrat în categoria “refugiaţilor”. Aceasta nu este singura încercare pe care Ică Calotă a făcut-o în ideea de a lua după el şi alţi oameni de partid cu moravuri îndoielnice. Ne referim aici la viceprimarul municipiului Roşiorii de Vede, Teodoru Stângă, care este ca şi trecut în barca PLR şi face racolări pentru noua opţiune politică. Mutarea acestuia nu vine ca o surpriză, mai ales că sunt de notorietate între roşioreni divergenţele dintre liberalii locului şi, pe de altă parte, se ştie, funcţiile publice se păstrează cu putere politică, putere pe care reformatorii o au acum doar prin prisma pactului cu PSD.

Ceea ce nu realizează demnitarul Ică, poate pentru că politica făcută până acum nu i-a adus experienţă, ci doar interes de moment, este că drumul Cotroceniului e prea lung pentru reformatorul Tăriceanu, iar singurul loc în care se poate întoarce după terminarea mandatului de parlamentar este ferma de la Teleorman, de unde nu ar fi trebuit să plece niciodată.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

 1. Sincere felicitari d-le Ică! Liberalii din prezent nu sunt liberalii care ar fi trebuit să fie! Sunt nişte curve călărite de nişte vagabonzi din PDL! Iar tu cel care ai scris articolul ar fi trebuit să fii imparţial, dar se vede că faci politică sau vrei să influenţezi opinia publică cu ideea ta de 2 bani! Să-ţi fie ruşine!

 2. Scrisoare deschisă pentru Klaus Johannis, din partea sibienilor: „Sute de familii suferă din cauza aroganței și indiferenței dumneavoastră”

  „Sunt sute de familii din Sibiu care suferă din cauza aroganței și indiferenței dumneavoastră, domnule Iohannis. Toți acești oameni sunt dovada vie a faptului că până acum ați jucat doar un rol, ați construit un mit, ascunzând toate problemele din oraș în umbra lui”, scrie tânăra în scrisoarea postată pe Facebook.

  În continuare, tânăra enumeră mai multe probleme din Sibiu, pe care consideră că primarul Iohannis ar trebui să le rezolve cât mai repede. Printre acestea se numără problemele din cartierul Ștrand, mizeria din zona Stadionului Voința și lucrările începute și nefinalizate.

  „M-ați dezamăgit, domnule Klaus Iohannis. Sunteți la fel ca toți ceilalți “afaceriști” și “băieți deștepți” de pe la noi!”, conchide aceasta.

  Scrisoarea integrală a tinerei:

  „Domnule Klaus Iohannis,
  Trăind în Sibiul real, cel pe care turiștii nu au cum să îl descopere pe parcursul unei vizite scurte, dar cu care noi cei care locuim în oraș ne confruntăm zi de zi, am ajuns la concluzia că afacerile și interesele dumneavoastră politice au fost întotdeauna deasupra priorităților și problemelor sibienilor.
  Acum ați plecat la București cu visul de a ajunge președintele României și ați uitat de sibieni, de cetățenii în slujba cărora v-ați pus și pe care i-ați dezamăgit de foarte multe ori până acum!
  I-am văzut la televizor pe foarte mulți colegi de-ai dumneavoastră din partid care vă lăudau că sunteți un bun administrator și care spuneau că puteți face din România un Sibiu mai mare. Dar această iluzie pe care ați construit-o cu mare abilitate, că totul e perfect în orașul nostru, nu este mai mult decât o doză de otravă în sufletele românilor, care trebuie să afle adevărul până nu este prea târziu.
  Sunt sute de familii din Sibiu care suferă din cauza aroganței și indiferenței dumneavoastră, domnule Iohannis. Toți acești oameni sunt dovada vie a faptului că până acum ați jucat doar un rol, ați construit un mit, ascunzând toate problemele din oraș în umbra lui.
  Vă invit, domnule Iohannis, să răspundeți în fața întregii Românii, pe care vreți să o conduceți, la câteva întrebări despre problemele pe care le-ați ignorat din Sibiu, probleme de care noi și vecinii noștri ne-am lovit în ultimii ani:
  Când aveți de gând să amenajați Parcul Ștrand, cel mai urât parc din Sibiu, unde nu există nici măcar bănci pe care să stăm și nicio sursă de apă potabilă?
  Când veți face ordine în zona fostei centrale termice de cartier din cartierul Ștrand, unde e plin de gunoaie și unde, la fel, trăiesc o mulțime de oameni fără adăpost?
  Când aveți de gând să vă ocupați de strada Andrei Șaguna (înainte de intersecția cu Dealului), unde există imobile îngropate în gunoaie și unde s-au adăpostit numeroși cetățeni care sunt săraci lipiți pământului cărora nu li s-au asigurat condiții decente de viață?
  Când aveți de gând să curățați zona Stadionului Voința, unde între blocuri (în zona Vasile Carlova) există o ghenă de gunoi pusă în mijlocul străzii și mirosul intră pe geam în apartamente de nu se mai poate sta în casă?
  De câți ani se roagă sibienii de dumneavoastră să reparați străzile Macaralei, Oțelarilor și Principatelor Unite, unde mașinile circulă pe drumuri distruse – neasfaltate și pline de gropi, unde oamenii respiră praf vara și trebuie să navigheze printr-un labirint de noroaie toamna și primăvara ca să ajungă acasă? Sau vreți să asfaltați în zonă doar pentru că aici trăiește purtătoarea de cuvânt a Primăriei?
  Când aveți de gând să amenajați treceri de pietoni pentru oamenii care își riscă viața traversând în locuri nemarcate, deși 40.000 de cetățeni au semnat pentru reglementarea regimului străzilor și traficului
  Când veți finaliza lucrările de pe străzile Kiev, Părului și Gutuilor, în condițiile în care traficul a fost deviat pe străduțele mici pe care se joacă copii și nici măcar nu au fost instalate sisteme de avertizare sau de limitare a vitezei?
  Când veți recunoaște toate afacerile pe care le-ați făcut cu E.ON Gaz, care ne-au distrus toate străzile din oraș și nu le-au mai reparat?
  Când veți organiza niște parcări civilizate în zona Pieței Schiller, unde fiecare își lasă mașina oricum dorește?
  Când veți curăța deșeurile și mizeriile din halele de pe Strada Triajului? Dar gunoaiele de pe strada Înfrățirii (intersecția cu Câmpului)?
  Când veți curăța deșeurile depozitate în zona lacului Binder (spre strada Tractorului)? Când veți amenaja zona pentru agrement?
  Când veți finaliza lucrările la pista de biciclete de la ieșirea din Sibiu către Rășinari, prin pădurea Dumbrava? Zona este un pericol public, nici vorbă să se poată circula cu bicicleta!
  Când vă veți ocupa de lucrările din zona sensului giratoriu de la intersecția Bâlea – Constituției – Bulevardul Coposu, unde se face treabă de mântuială și este o mizerie de nedescris?
  Când veți aduna toate deșeurile depozitate la marginea Sibiului, pe drumul spre Poplaca?
  Când veți face ordine pe aeroport, unde s-au cheltuit sume enorme și totuți au fost făcute lucrări de mântuială, iar avioanele au parte de accidente săptămânale din cauza amplasării prost gândite a pistei și a infrastructurii?
  Când veți ajuta să trăiască în condiții civilizate oamenii săraci care și-au construit adăposturi improvizate vis-a-vis de Strada Zăvoi, peste Cibin? Ce vină avut ei să fie mutați în câmp din fața Bazei Sportive – și de ce, pentru că cei care treceau cu trenul vedeau niște oameni amărâți în oraș?
  Când veți construi un pod normal pentru ca acești oameni să poată trece peste Cibin în siguranță? Acum toți trec peste un pod improvizat făcut din doi stâlpi de electricitate doborâți peste râu, iar apa în acel loc este adâncă de doi metri! Ați uitat de problemele pe care le-ați avut în 2010 când au venit cei de la Pro TV și au făcut reportaj după ce a murit un copilaș de cinci ani în zonă? Cel puțin trei copii s-au înecat pe acolo, domnule Iohannis. Și dumneavoastră ce ați făcut? Nimic!
  Când veți începe să mergeți prin Sibiu, să vă întâlniți și să discutați direct cu oamenii despre problemele lor? Oare românii știu, domnule Iohannis, că dumneavoastră nici măcar nu v-ați făcut timp să ne primiți în audiențe, ci întotdeauna ne pasați către subordonați? Ce fel de primar sunteți dumneavoastră, dacă nici măcar nu ascultați ce avem de zis?
  Domnule Iohannis, permiteți-mi să vă spun, din partea tuturor cetățenilor din Sibiu, că nu suntem mulțumiți de treaba pe care ați făcut-o în ultimii ani! Dacă v-ați propus de la început să vă cumpărați șase case și să faceți zeci de mii de euro din chirii, dacă v-ați gândint de la început că veți ajunge să faceți politică la București, atunci este clar că ați jucat un rol și ați avut ambiții care nu aveau legătură cu sibienii!
  M-ați dezamăgit, domnule Klaus Iohannis. Sunteți la fel ca toți ceilalți “afaceriști” și “băieți deștepți” de pe la noi!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*