liberinteleorman.ro

I se pregăteşte ceva lui Dragnea…

dragnea l

E vorba despre Liviu. Aşa spun toţi cei care au legături cu sistemul de stat căpuşat de ai PSD-ului. Despre Liviu Dragnea, mai exact, ale cărui inginerii financiare date în dauna statului sunt cunoscute pe la noi, prin Teleorman, la nivel de discuţii, nefiind oficiate de justiţia română. De câteva luni, DNA este cu ochii pe Teleorman, mai precis pe Consiliul judeţean şi pe instituţiile din subordinea acestuia, verificând activitatea din trecut.

Cum au purces mascaţii la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, s-a declanşat alarma: i se scufundă corabia jupânului care a împărăţit judeţul. Despre neregulile din cadrul instituţiei aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman s-au scris pagini întregi, fără băgare de seamă din partea organelor abilitate.

În vizor: Floarea Alesu
Actualmente, la aproape doi ani după ce a plecat din judeţ către primele funcţii din statul român, la Teleorman se verifică activitatea DGASPC între anii 2005 – 2012, vreme în care Liviu Dragnea era şef la CJ. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în acest dosar se fac cercetări privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie. Totul s-a făcut prin interpuşi. Asta pentru că Dragnea ştie bine că pentru a aduna, nu trebuie să semeni cu mâna ta. Floarea Alesu, directorul căruia i s-a umplut de curând biroul de mascaţi, este unul dintre cei care au “cultivat” pentru Liviu. Apropiaţii spun că aceasta l-ar sluji cu preţul libertăţii. Şi ar avea multe la activ. Asta pentru că, atunci când nu este suspectă că umblă în banii statului, Floarea Alesu primeşte acuze din privat, cum că ar fi favorizat încheierea mai multor adopții în schimbul unor sume de bani. Suspiciunile vizează şi fapte precum: abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, ambele în formă continuată, anchetatorii ridicând de la sediul DGASPC mai multe unități de calculatoare și cutii întregi cu documente în urma celor 15 ore de percheziții efectuate recent de lucrătorii structurii de parchet specializată în combaterea corupției mari și medii. Se pare că, în acest caz, situaţia a fost generată de efectuarea unor angajări fictive, povestea fiind cunoscută în rândurile PSD, partid din care mai mulţi membri au fost angajaţi la DGASPC de formă, în sensul că aveau carte de muncă şi luau bani de la stat, dar lucrau pentru partid sau în alte scopuri.

Scandalurile s-au ţinut scai
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu este străină de episoade cu scântei pe timpul directoratului asigurat de Floarea Alesu. Presa vremii scria, în urmă cu trei ani, că şefa instituţiei a fost implicată într-un scandal cu referire la un copil aflat în sistem de plasament, care s-a spânzurat, după ce a fost dat tatălui său. Un an mai târziu, în 2012, aceasta a fost acuzată că ar fi declarat adoptabili copii pentru mai multe familii din Turnu-Măgurele şi Zimnicea, contra unor sume de bani.
Instituţia despre care facem vorbire a suferit mai multe schimbări de conducere în trecut. Reamintim că Floarea Alesu o mânuieşte din 2005, imediat după Ionel Marineci şi Rodica Miloş. De menţionat este şi faptul că între 2007 şi 2010, perioadă supusă analizei actuale a DNA, Bombonica Dragnea, soţia lui Liviu Dragnea, a fost coordonator de centru în cadrul instituţiei care ar trebui să se ocupe doar cu asistenţa socială şi protecţia copilului.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

Articolul precedent

FOTBAL: UTA Arad are jucător din Teleorman

Următorul articol

Trădările continuă. PSD a ajuns la 55 de primării în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate