I se cere demisia primarului de la Bogdana

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

bogdanaCine trece mai des prin comuna Bogdana din județul Teleorman nu poate spune că lucrurile s-au schimbat foarte mult în ultimii ani. Actualul primar al localității, Marin Pîrnea, nu a reușit să ducă la final prea multe dintre proiectele promise în campania electorală și nici nu dă semne că s-ar pune la punct până la viitoarele alegeri. Pentru că nu se preocupă prea adânc să își treacă obiective în portofoliu, puțini îl cunosc pe cel care ține frâiele la Bogdana. Nici site-ul primăriei nu a fost actualizat de când e Pîrnea primar. Pe carte de vizită virtuală, localitatea apare ca fiind condusă de Gigel Mitrică Neacșu, fostul edil-șef. Și ar mai avea o problemă: soția sa, Veronica Pîrnea, este inspector la primărie.

Pentru toate acestea, unul dintre consilierii locali ai comunei Bogdana, Ștefania Siteavu, îi cere demisia. Ea este de părere că primarul și-a arătat neputința, drept care nu ar mai avea de ce să ocupe primul scaun din primărie. Consilierul local din partea UNPR (aripa PP-DD) spune că, în afara faptului că a încredințat niște lucrări unor oameni de afaceri abonați la stat, actualul primar nu s-a omorât cu munca. În plus, consideră Ștefania Siteavu, faptul că soția sa este angajat al primăriei pe care acesta o conduce semnalează o stare de incompatibilitate, asemănătoare unui alt primar de comună din Teleorman, care a demisionat pentru că a fost depistat într-o situație de acest fel.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*