I.S.U. Teleorman participă la programul educațional „Școala Altfel”

în Actualitate

isu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman organizează în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, în perioada 6 – 10 aprilie a.c., o serie de activităţi informativ – educative, atât la sediul unității, cât și la sediile subunităților din județ (Alexandria, Roșiorii de vede, Turnu Măgurele, Videle și Zimnicea). De asemenea, personalul Inspecției de Prevenire se va deplasa în unitățile de învățământ care au solicitat acest lucru, în vederea prezentării unor activități specifice prevenirii situațiilor de urgență și materialelor informative din cadrul campaniilor „RISC” și „Nu tremur la cutremur”.

Astfel, în fiecare zi a săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Teleorman va organiza „Ziua Porților Deschise” la sediul subunităților menționate, între orele 09.00-16.00, în cadrul cărora se vor desfășura următoarele activități:

– prezentarea tehnicii de intervenție din dotare;

– prezentarea echipamentului de protecție specific pompierilor;

– prezentarea unor materiale informativ-educative aferente campaniilor “RISC – Renunță Improvizațiile Sunt Catastrofale” și “Nu tremur la cutremur”;

– organizarea și desfășurarea de exerciții demonstrative (stingerea unui incendiu la tavă, descarcerarea unor persoane și/sau salvarea de la înălțime).

Totodată, reprezentanţii ISU Teleorman vor desfăşura în această perioadă și lecţii de informare preventivă la unităţile de învăţământ din judeţ, pentru ca elevii şi cadrele didactice să cunoască  riscurile la care este expusă o persoană în momentul declanșării unui cutremur și  modalitățile de protecție individuală și colectivă în timpul manifestării unui seism major, precum și manifestarea unui comportament preventiv la utilizarea focului deschis în gospodăriile populației.

Până în prezent, peste 900 de elevi şi cadre didactice și-au anunțat intenția de a vizita subunitățile de pompieri, ceea ce le va permite să înțeleagă mai bine cum se desfășoară o zi din viața unui salvator.

Prima zi din programul educațional „Școala Altfel” a debutat cu vizita a 60 de liceeni din cadrul Liceul Teoretic „A.I. Cuza” – Alexandria și a 35 de elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Alexandru Colfescu.

Le mulțumim pentru vizită și sperăm că informațiile furnizate au fost, pe cât de interesante, pe atât de utile pentru înțelegerea meseriei de SALVATOR! Îi așteptăm cu drag de fiecare dată!

Compartimentul Informare și Relații Publice – Cpt. Dragomir Adrian Gelu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*