liberinteleorman.ro

Hramul „Adormirea Maicii Domnului”-2015, la Parohia Margareta, comuna Bogdana

16 august 2015

Monica Vasilescu

parohia bogdana

După tradiţia Bisericii Ortodoxe, fiecărui lăcaş de închinăciune, în momentul în care primeşte actul de botez de către episcop, i se dă un nume, care devine hramul său. Mulți credincioşi s-au adunat, sâmbătă, la Margareta, comuna Bogdana, pentru a participa la hramul lăcaşului închinat Maicii Domnului. Acesta este cel de-al doilea hram, care se face începând de anul trecut, atunci când a fost resfințită biserica, al cărui hram principal este închinat Sfinților împărați Constantin și Elena.

Evenimentele au început de vineri seara, cu Sfântul Maslu, vecernie și prohodul Maicii Domnului, slujbe susținute în prezența unui sobor de preoți. A doua zi, a urmat Sfânta Liturghie și sfințirea monumentului eroilor, realizat la inițiativa preotului Cătălin Lincan, finalizat săptămâna trecută, cu sprijinul financiar al Primăriei Bogdana. Hramul ”Adormirea Maicii Domnului” s-a încheiat cu o agapă creștinească, alături de enoriași, preoți, primarul localității și alți invitați. Organizarea mesei, dar și alte aranjamente în incinta bisericii s-au realizat cu ajutorul enoriașilor, al unui prieten al preotului, din Anglia, pe numele său Matei Milică, și al verișoarei sale, Alina Ion, oameni cu sufletul mare și cu grijă față de semeni.

Slujba religioasă a fost oficiată de preotul paroh Cătălin Lincan, alături de alți preoți. Deși a preluat relativ recent parohia, părintele a reușit să se facă agreabil printre credincioși, cu toții considerându-l trimisul Domnului la Bogdana. ”A fost un hram foarte reușit, am o relație foarte bună cu oamenii, am fost bine primit în parohie și asta este cel mai important. Eu am venit aici cu sufletul. Am multe proiecte. Vrem, pentru început, să facem un praznicar pentru oamenii de aici, din parohia noastră mică din punct de vedere al întinderii, dar mare din punct de vedere spiritual”, a mărturisit preotul Cătălin Lincan.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Voluntarii Asociației ”Iubește Natura România”, ambasadorii sportului pentru o zi

Următorul articol

Avem teatrul pe care-l merităm…

Cele mai recente articole de Actualitate