liberinteleorman.ro

Hotelul Red Confort, AMENDAT cu 20.000 lei de ISU Teleorman pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

21 ianuarie 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Teleorman a sancționat Redcorana SRL, firma care administrează Hotelul Red Confort deținut de omul de afaceri Cornel Roșu, cu o amendă de 20.000 de lei. Motivul principal al amenzii îl reprezintă lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Operatorul economic a fost supus unui control la sfârșitul lunii septembrie, iar autoritățile au constatat că hotelul funcționa fără respectarea normelor de securitate la incendiu.

În urma inspecției, ISU Teleorman a decis să aplice o amendă în valoare de 20.000 de lei, considerând că neregulile constatate reprezintă o încălcare gravă a normelor de siguranță. Conform legislației în vigoare, operatorii economici sunt obligați să respecte normele stricte de securitate la incendiu pentru a asigura protecția oaspeților și a angajaților, mai ales că sunt cazuri celebre unde oamenii au murit arși de vii.

Reprezentanții ISU Teleorman au subliniat importanța respectării acestor reguli și spun că vor continua să monitorizeze unitățile comerciale pentru a asigura un mediu sigur pentru public.

„Referitor la societățile comerciale menționate de dumneavoastră, vă precizăm că primul operator economic a fost controlat la sfârșitul lunii septembrie, fiind sancţionat pentru funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, la cel de al doilea operator economic menționat controlul este planificat pentru perioada următoare a anului 2024, iar la ultimul obiectiv a fost efectuat un control la sfârşitul lunii decembrie 2023, nefiind constatate deficiente majore pe linia apărării împotriva incendiilor, care să pună în pericol siguranţa construcției. În ceea ce privește deținerea autorizațiilor de securitate la incendiu de către cele trei societăți comerciale, vă comunicăm faptul că doar primul operator economic precizat de dumneavoastră nu deține acest act administrativ, motiv pentru care a fost şi sancţionat protrivit prevederilor legale”, a transmis ISU Teleorman

Instituția a mai transmis: „pentru reducerea riscurilor de producere a incendiilor şi diminuarea consecințelor acestora la obiectivele din categoria unităților de alimentație publică, în perioada 29 – 31.12.2023, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență A.D. Ghica” al județului Teleorman a desfăşurat opt controale de prevenire la localurile care organizau mese festive de Revelion. Anterior, pe parcursul lunii decembrie, au mai fost verificate șapte unități de cazare şi 31 de spații comerciale. Din păcate, în zona comercială centrală a municipiului Alexandria au fost constatate şi cele mai multe nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, în special la trei operatori economici din domeniul comerțului.Pe timpul acestor verificări, colegii noştri au avut în vedere măsurile privind prevenirea şi stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor unde işi desfăşoară activitatea fiecare operator economic și funcționarea sistemelor de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiilor.Pentru toate neregulile constatate în această perioadă, în cele 46 de controale de specialitate efectuate, inspectorii au aplicat 185 de sancțiuni contravenționale, constând în 156 de avertismente şi 29 de amenzi contravenționale, în cuantum de 246 000 de lei”.

Citiți și: Mafia din pădurea Vedea. Cornel Roșu vrea să cumpere terenul pe care a construit ILEGAL, cu susținerea primarului Drăgușin

Citiți și Piscina ilegală construită în Pădurea Vedea trebuie DĂRÂMATĂ!
EXCLUSIV: Dosar PENAL pentru pădurile vândute ale Alexandriei. Schema prin care suprafețe din fondul forestier au fost împărțite apropiaților lui Drăgușin
Construcții ilegale în Pădurea Vedea, pe fond forestier. Autoritățile nu au făcut verificări din lipsă de sesizări
Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Mașină răsturnată, la Viișoara

Următorul articol

Apa Serv cumpără carburanți de 124 mii euro. Aici sunt banii dumneavoastră!

Cele mai recente articole de Din culisele politice