Horia Șchiopu este campion mondial la culturism pentru Teleorman, deși nu mai locuiește în județ

în Sport

Monica Vasilescu

Zilele acestea se desfășoară, la Bistrița, Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, competiție care a înregistrat un record istoric de participare: 526 de sportivi din 56 de țări, 216 delegați și un număr important de susținători, cifră care depășește participarea de la Campionatul Mondial de anul trecut din Santo Domingo.

Horia Șchiopu a obținut medalia de aur la categoria – Junior Men’s Physique până în 178 cm. Sportivul provine din județul Teleorman și reprezintă în concursuri secția de culturism din capitala Teleormanului, condusă de antrenorul Florian Dumitru, deși a plecat la Constanța, împreună cu familia, în urmă cu mai mulți ani. Horia nu se află la prima medalie importantă pentru România, el îi calcă pe urme tatălui său, Stelian Șchiopu, care a obținut distincții valoroase pentru CSS Alexandria.

Horia Șchiopu are 21 de ani, este un băiat deștept, pasionat de cercetare și studiază la Universitatea din Maastricht, Olanda.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*