Horațiu Mălăele revine pe platoul de filmare al „Moromeților” de la Talpa

în Administratie/Cultură

În mod paradoxal, niciuna dintre cele două serii ale filmului „Moromeții”, regizat de Stere Gulea, nu s-a filmat chiar la Marin Preda acasă, în localitatea Siliștea Gumești din Teleorman. Motivele sunt simple și, în același timp, triste. Locul în care a copilărit și din care s-a inspirat o bună parte a operei celui mai mare scriitor român este acum o ruină.

Casa lui Marin Preda, de la Siliștea Gumești

Totuși, pentru a păstra atmosfera specifică a locurilor teleormănene despre care Marin Preda a scris, s-a luat decizia de a deschide un platou de filmare tot în județ, dar nu la Siliștea Gumești, ci în localitatea Talpa. Acolo s-a reconfigurat cadrul acțiunilor ce aparțin capodoperei „Moromeții” și tot acolo a fost reinventată „ograda Moromeților”.

Platoul de filmare de la Talpa

Filmările aferente peliculei Moromeții 2 au trezit interesul oamenilor din județ și nu numai de a merge acolo și de a se întoarce cumva în timp, pentru a trăi o stare anume. Autoritățile locale au simțit că potențialul locului e destul de mare, așa că s-au implicat ulterior în organizarea de evenimente acolo, în ograda Moromeților. Și vorbim, evident, despre deja celebrele Brunch-uri în Ograda Moromeților, unde oamenii sunt invitați să se bucure de mâncăruri tradiționale specifice locului și, în același timp, să se întâlnească cu actorii sau cu cei care au făcut posibilă reeditarea Moromeților în Teleormanul zilelor noastre.

Pe data de 16 august, la Talpa, are loc un nou brunch, unde este așteptat și actorul principal al filmului Moromeții 2, Horațiu Mălăele. Începând cu ora 15.00, curioșii vor putea avea o întâlnire specială cu actorul Horațiu Mălăele, iar de la ora 16.30, invitații se vor delecta cu mâncare tradițională pe muzica unei mari voci a Teleormanului, și anume Floarea Calotă. Evenimentul durează până spre seară și dă astfel posibilitatea celor care doresc să simtă atmosfera unei cărți de geniu să fie, pentru câteva ore bune, invitații lui Ilie Moromete în casa și curtea lui din Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*