Horațiu Mălăele a primit distincția de cetățean de onoare al comunei teleormănene în care s-a turnat pelicula „Moromeții 2”

în Cultură/Dezvăluiri

În cursul zilei de astăzi, 16 august, Horațiu Mălăele s-a întors în Teleorman, pe platoul de filmare al peliculei „Moromeții 2”. Momentul a fost unul emoționant pentru toată lumea, în condițiile în care marele actor a primit și distincția de cetățean de onoare al comunei Talpa, locul în care au avut loc filmările celei de-a doua serii a Moromeților.

Totul s-a întâmplat în cadrul unuia dintre „brunch”-urile periodice care se desfășoară la Talpa, în așa zisa „ogradă a Moromeților”. Pentru că, așa cum am mai spus, din păcate filmările celor două serii ale Moromeților nu au putut să se desfășoare chiar în Siliștea Gumești, locul din Teleorman care l-a inspirat pe Marin Preda în construcția acestui mare roman al său. Așa că s-a optat pentru reconstruirea cadrului cărții tot în Teleorman, dar în altă localitate, în care decorurile naturale erau similare celor din capodopera lui Preda.

De-a lungul întregii zile, în ograda Moromeților de la Talpa s-a cântat, s-a dansat și s-au degustat preparate culinare specifice acestor locuri. Alături de invitați s-au aflat și Floarea Calotă, o altă mare voce a muzicii populare teleormănene, dar și actorul Horațiu Mălăele, pe care autoritățile locale au decis să-l facă cetățean de onoare al locului, pe fondul uriașului val de simpatie pe care l-a generat pentru Teleorman, prin prezența lui repetată în județ, fie că a fost vorba de filmări sau de simple evenimente organizate la nivel local.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*