Holograf, Taxi, Bere Gratis, Nelu Ploieșteanu, Ion Popa, la zilele Alexandriei

în Cultură

Monica Vasilescu

ion popa -Onomastica municipiului capitală de județ se apropie. Zilele în care Alexandria va serba 181 de ani de la întemeiere sunt așteptate, în fiecare an, cu entuziasm de către cetățenii care nu găsesc prea des prilej de distracție.

Autorităţile locale din Alexandria organizează în perioada 27-30 august 2015 “Zilele oraşului”. Primăria şi Consiliul Local au invitaţi de seamă din muzica românească în toate cele patru zile de petrecere. La sărbătoarea municipiului reşedinţă de judeţ, ziua de vineri va fi dedicată muzicii lăutărești, astfel că pe scenă vor urca Ansamblul ”Burnasul”, Ion Popa, Nelu Ploieșteanu, Maria Buză, Ionel Tudorache.

A doua zi, sâmbătă, spectacolul va fi mai mult pentru tineri, cu Maxim, Lidia Buble, Taxi și Bere Gratis. Duminică, pe 30, scena va fi a artiștilor locali, urmați de Fanfară, Oana Radu, Delia și Holograf.

Pentru cei care nu știu, orașul Alexandria a fost întemeiat în 1834, după planurile urbanistice elaborate de inginerul austriac Otto von Moritz (cel ce lucrase planurile oraşelor Brăila şi Giurgiu). Urbea şi-a luat numele domnitorului de atunci al Ţării Româneşti, Alexandru Dimitrie Ghica (1834 – 1842), ale cărui oseminte se găsesc depuse astăzi într-un monumental sarcofag din incinta Catedralei Episcopale “Sfântul Alexandru” din municipiu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*