liberinteleorman.ro

Holograf, Taxi, Bere Gratis, Nelu Ploieșteanu, Ion Popa, la zilele Alexandriei

6 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

ion popa -Onomastica municipiului capitală de județ se apropie. Zilele în care Alexandria va serba 181 de ani de la întemeiere sunt așteptate, în fiecare an, cu entuziasm de către cetățenii care nu găsesc prea des prilej de distracție.

Autorităţile locale din Alexandria organizează în perioada 27-30 august 2015 “Zilele oraşului”. Primăria şi Consiliul Local au invitaţi de seamă din muzica românească în toate cele patru zile de petrecere. La sărbătoarea municipiului reşedinţă de judeţ, ziua de vineri va fi dedicată muzicii lăutărești, astfel că pe scenă vor urca Ansamblul ”Burnasul”, Ion Popa, Nelu Ploieșteanu, Maria Buză, Ionel Tudorache.

A doua zi, sâmbătă, spectacolul va fi mai mult pentru tineri, cu Maxim, Lidia Buble, Taxi și Bere Gratis. Duminică, pe 30, scena va fi a artiștilor locali, urmați de Fanfară, Oana Radu, Delia și Holograf.

Pentru cei care nu știu, orașul Alexandria a fost întemeiat în 1834, după planurile urbanistice elaborate de inginerul austriac Otto von Moritz (cel ce lucrase planurile oraşelor Brăila şi Giurgiu). Urbea şi-a luat numele domnitorului de atunci al Ţării Româneşti, Alexandru Dimitrie Ghica (1834 – 1842), ale cărui oseminte se găsesc depuse astăzi într-un monumental sarcofag din incinta Catedralei Episcopale “Sfântul Alexandru” din municipiu.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Victor Drăgușin a făcut evantai 300 milioane lei vechi

Următorul articol

Spectacolul-lectură “Vanilla Skype” a adus sute de alexăndreni la Ideo Ideis

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,