Halucinant! În plină epidemie, angajații Apa Serv fac verificări din casă în casă

în Actualitatea politică/Administratie

Deși la modul declarativ, autoritățile locale se arată preocupate de gradul înalt de contagiozitate manifestat de noul virus, în fapt, ele demonstrează a nu înțelege pe deplin cât de gravă poate deveni situația. Și astfel, operatorul județean de apă al județului Teleorman a trimis oamenilor un anunț scris, potrivit căruia angajații societății Apa Serv îi vor vizita astăzi pentru verificarea consumului de apă rece și a stării tehnice a contoarelor. De aceea, ei roagă populația să le permită angajaților Apa Serv… prezența și accesul în apartament.

În fapt, atitudinea este halucinantă. În timp ce Direcția de Sănătate Publică recomandă populației reducerea la minim a contactelor sociale, prin izolarea la domiciliu, pentru a evita infectarea, Apa Serv își pune angajații în pericol, trimițându-i în apartamentele oamenilor. Și, în același timp, expune populația riscului de contaminare masivă.

“Vă facem cunoscut că în data de 16.03, în intervalul orar 16.30-17.30 se vor citi consumurile de apă rece înregistrate în contoarele montate la nivel de apartament, respectiv consumul înregistrat de contoarul de branșament al scării blocului și va verifica starea tehnică a contoarelor. Vă rugăm să asigurați prezența și accesul în apartament!“, se arată în conținutul anunțului trimis populației de Apa Serv.

Ulterior redactării articolului, am fost contactați de directorul Apa Serv, Ciprian Gurban, care ne-a specificat că anunțul e trimis de săptămâna trecută (când tot epidemie era) și ne-a spus că oamenii sunt așteptați la casierie să plătească facturile.

Anunțurile sunt puse de săptămâna trecută, iar angajații au dispoziție clară să nu intre în apartamente. Se notează indecșii apometrilor declarați de proprietar de la ușa apartamentului. De asemenea, facturile se lasă în ușă sau în cutia poștală, iar consumatorii sunt rugați să se îndrepte spre casierii pentru plată.”, a declarat Gurban.

L-am întrebat dacă există și o variantă de plată online și acesta ne-a spus că plățile se pot face și în conturile trecute în factură, iar indexul se poate declara telefonic la numărul: 0247311272.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Personal, sunt iritat pentru faptul ca, in fiecare luna, o functionara de la Apa Serv imi bate la usa pentru a-mi inmana factura si a incasa contravaloarea.
    Domnule director al Apa Serv, nu credeti ca, in actuala era a comunicatiilor fara limite, aceasta modalitate de relationare cu clientii este total anacronica ? Rugamintea mea este aceea ca dv. sa faceti un efort de eliminare a sindromului de intarziere temporala si sa veniti in actualitate.
    Dintre toti furnizorii de servicii cu care am contract, exista 2 repetenti: Apa Serv si Polaris.
    Cu bine,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*