liberinteleorman.ro

Grupul de Consultare Locală din cadrul Maskar s-a întâlnit din nou

23 mai 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

maskar (1)Mulţi copii de etnie romă se simt descurajaţi sau pur şi simplu neînţeleşi, existând între oameni o tendinţă de marginalizare a minorităților. Pentru a combate acest aspect, a luat ființă Maskar, un proiect prin care se oferă fiecărui elev şansa de a se exprima liber, de a învăţa, şi de a arăta că talentul nu ţine cont de etnie.

Cooperare, colaborare și solidaritate, deschidere de spirit și dorință de schimbare, respectarea opiniilor individuale, dialog intercultural, acestea sunt principalele valori după care funcționează oamenii care au ales să se implice în proiectul Maskar – Intervenții socio-artistice pentru capacitarea comunității rome și pentru încurajarea dialogului comunitar intercultural. În cea de-a doua întâlnire a Grupului de Consultare Locală din cadrul Maskar, inițiatorii au prezentat activitățile pe care le-au desfășurat în această perioadă.

Cei care implementează proiectul, ne referim aici la Asociația T.E.T.Alexandria împreună cu asociațiile partenere: ADO, REPER21 și URBANIUM, și-au propus, în special, să organizeze atelierele de teatru comunitar cu tinerii din orașele Alexandria și Turnu Măgurele. Am aflat de la Andreea Borțun, coordonator în cadrul proiectului și fondator al Festivalului de Teatru Tânăr ”Ideo Ideis”, că îndrumătorii și copiii care și-au arătat până în prezent interesul pentru o asemenea activitate au abordat diverse subiecte de interes comun, au vizionat proiecții documentare și au avut parte și de o piesă de teatru, susținută la Casa de Cultură din Alexandria, pe 9 mai.

În cadrul întâlnirii de la Alexandria, au participat reprezentanți ai instituțiilor cu putere de decizie, printre care actrița Katia Pascariu, consilierul local Stelică Tălpigă, consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Teleorman, Mielu Lixandru, muzeografii Corina Iordan și Cătălin Borțun, reprezentantul Centrului Cultural, Iuliana Cîrnaru, profesori și alți factori determinanți în societate.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Kamara vrea să revină la Alexandria

Următorul articol

Consiliul Național al Societății de Științe Istorice din România s-a desfășurat la Alexandria

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,