Grijulia Cătălina cere explicații miniștrilor

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

4-Catalina_7314d00d81Tânără, ambițioasă și cu dorință de a repara ceea ce au stricat alții, Cătălina Ștefănescu, unul dintre controversații parlamentari ai Teleormanului, caută soluții la problemele semnalate de cetățenii din colegiul său. Cele mai recente acțiuni ale sale în calitatea sa de deputat vizează două interpelări pe care parlamentarul nostru le-a adresat miniștrilor din Guvernul României: Sorin Mihai Grindeanu-Ministerul pentru Societatea Informațională și Iulian Matache-Ministerul Transporturilor.

Prima adresă, cea înaintată ministrului Grindeanu, se referă la reînființarea agențiilor poștale în satele Băneasa și Tudor Vladimirescu din comuna Salcia, județul Teleorman. Cele două agenții au fost închise în urmă cu cinci luni, fiind funcțional doar un oficiu, în satul principal al localității, iar asta duce la întârzierea pensiilor sau a corespondenței poștale. După prezentarea acestor aspecte, deputatul Cătălina Elena Ștefănescu îl roagă pe ministrul în cauză să-i precizeze care este disponibilitatea ministerului de resort în a colabora cu Poșta Română în sensul redeschiderii celor două oficii restructurate la începutul anului.

În cea de-a doua interpelare, parlamentarul își dorește introducerea de către CFR Călători a două trenuri zilnice, pe ruta Roșiorii de Vede-Turnu Măgurele pentru transportul elevilor care învață într-o altă localitate decât cea de domiciliu și pentru persoanele care lucrează în zonele limitrofe celor două orașe. Cătălina Ștefănescu semnalează o situație nu tocmai plăcută, în sensul că microbuzele existente sunt uneori neîncăpătoare, iar transportul se face în condiții interzise de legislația rutieră, fiind înghesuite peste 30 de persoane în autocare care au capacitatea de 16 locuri.

Nu știm dacă ce doi miniștri abordați de Cătălina vor lua act de deficiențele Teleormanului, dar nu putem să nu constatăm că domnișoara deputat a învățat de la tătucul Dragnea cum e cu trecerea prin funcții. Știe să facă vâlvă chiar dacă izbânda este relativă și să pună punctul pe i, chiar și când I-ul e de tipar. Măcar a încercat…

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*