Grigore Leșe este așteptat să cânte cucu-n… Islaz

în Cultură

Monica Vasilescu

grigore lese

„Horile de primăvară” se numește actualul proiect al omului care promovează dintotdeauna folclorul autentic. Grigore Leșe a pus la punct un turneu care se înscrie în campania „Artă contra drog”, inițiată de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului România (CIADO), organism al cărui președinte este academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.

”Horile de primăvară” au ajuns la Brașov, Târgu Mureș, Alba Iulia, Cluj Napoca, Zalău, Satu Mare, Oradea, Arad, Timișoara. Printre invitații care i se alătură pe scenă maestrului se regăsește și Taraful lui Firuţă din Islaz, cunoscut pentru că încântă publicul cu muzica tradițională românescă nealterată sau modificată.
Muzica pentru suflet a lui Grigore Leșe ar putea răsuna și la Islaz, dacă domnia sa acceptă invitația primarului Ion Geară de a-i încânta pe localnicii din comuna situată în Lunca Dunării cu melodii de dragoste, de dor, de înstrăinare, de jale, dar mai ales cu prezența sa, fiind o personalitate marcantă a culturii româneşti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*