Greva foamei la APIA Teleorman! O femeie stă în ploaie și își cere drepturile refuzate de autoritate

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

greva-foamei-1Reprezentata unei firme din județ a intrat, în această dimineață, în greva foamei şi protestează, în faţa sediului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Teleorman, pentru că nu i-au fost plătite subvenţiile în agricultură.

Doamna Floricică și soțul acesteia dețin o firmă activă în domeniul agriculturii, denumită S.C. FlorVikiAgri SRL. Familia sa a fost asociată cu firma Venus Mob SRL, iar după câțiva ani de business în comun, se găsește într-o situaţie disperată. Aflată în fața sediului APIA, pe o ploaie abundentă, femeia ne-a povestit că motivul manifestării sale publice este generat de lipsa de reacție a autorităților în fața unor documente clare. ”În 2014, a avut loc o suprapunere de suprafețe. Este vorba despre o supradeclarare a blocurilor fizice între trei firme, dintre care una a domnului Nițulescu. După supradeclarări, APIA a dat spre control la Departamentul pentru lupta antifraudă (DLAF) să studieze documentele celor trei firme și să stabilească ei care dintre ele este vinovată și să stabilească dacă sunt suspiciuni de fraudă cu fonduri europene. În luna februarie a acestui an, am primit un răspuns de la DLAF, potrivit căruia, dintre cele trei firme, doar firma SC Venus Mob SRL este suspicionată de posibile fraude cu fonduri europene. Firma domnului Nițulescu. Am venit cu adresa la APIA Teleorman, pentru a se vedea că, dintre cele trei firme, SC FlorVikiAgri nu are probleme și nu a încercat să fraudeze bani din fonduri europene. Pentru faptul că domnul director îl susține pe domnul Nițulescu, refuză în continuare să ia act de acest document, să-l pună în aplicare și să ne plătească subvenția din 2014. Și subvenția din 2015 ne-a fost plătită acum o lună. Deci, considerați doi ani agricoli în care noi nu am primit subvenție de la APIA, ani în care am făcut datorii, avem facturi de peste două miliarde de plată, iar eu am o pensie modică, pe motive de sănătate. Nu mai știm ce să facem. Am vândut apartamentul din Roșiori și am intrat în faliment. Ei nu înțeleg că falimentul firmei înseamnă falimentul familiei. Asta este înțelegere între ei să ne pună pe butuci”, consideră femeia. Aceasta susține că a vorbit cu directorul APIA Teleorman, Eugen Coman, iar el i-a spus că, deoarece s-au găsit suspiciuni de fraudă, dosarul va merge în continuare la DNA, cu toate că societatea pe care o reprezintă familia Floricică nu este vizată de acest dosar.

Despre perioada în care va sta în greva foamei, femeia care suferă de cancer și de alte maladii care îi afectează sănătatea ne-a spus că dacă nu se va lua nicio măsură aici, intenția sa este aceea de a merge mai departe, la sediul central al instituției. ”Eu stau aici trei zile și apoi mă mut la APIA central, pentru că și acolo problema este știută. Ei chiar au insistat să se facă plata, dar pentru că domnul director are o ciudă că am făcut sesizare la DNA… deci dânsul ar fi vrut să stăm degeaba, Nițulescu să ia banii și noi să murim”.

Vom reveni cu amănunte în ediția tipărită a ziarului Liber în Teleorman.

greva-foamei-2

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*