liberinteleorman.ro

Greva continuă: Peste 250 de profesori au protestat în fața Prefecturii Teleorman

Peste 250 de profesori din Teleorman au protestat, luni, în fața Prefecturii județului, în cadrul grevei generale menite să atragă atenția asupra problemelor din sistemul de învățământ și să obțină schimbări concrete privind salarizarea. Nu toți profesorii din Teleorman s-au alăturat colegilor care continuă să lupte pentru drepturile lor de zile bune. Câteva unități de învățământ din județ au ales să susțină orele la clasă.

Revendicările profesorilor se referă la mai multe aspecte, printre care se numără salarizarea inadecvată, condițiile de muncă precare, lipsa resurselor și subfinanțarea cronică a sistemului de învățământ. Aceștia consideră că situația actuală afectează calitatea educației și determină o scădere a motivației în rândul cadrelor didactice.

Unul dintre punctele centrale ale protestului este majorarea salariilor profesorilor, în conformitate cu responsabilitățile și munca depuse în educarea tinerilor. Profesorii susțin că salariile lor actuale nu reflectă eforturile și contribuția lor la dezvoltarea elevilor și că o reevaluare a sistemului de remunerare este necesară.

De asemenea, profesorii cer o îmbunătățire a condițiilor de muncă, inclusiv modernizarea infrastructurii școlare, asigurarea resurselor didactice necesare și plata orelor suplimentare. Ei consideră că investițiile în educație sunt esențiale pentru dezvoltarea societății și pentru pregătirea noii generații.

Protestul s-a desfășurat într-un mod pașnic și organizat, cu profesorii purtând pancarte și strigând lozinci pentru a-și exprima nemulțumirile.

Reprezentanții sindicatelor au anunțat că greva generală va continua până când revendicările profesorilor vor fi luate în serios de către autorități. Ei solicită un dialog constructiv și o implicare reală în rezolvarea problemelor din sistemul de învățământ.

În fața presiunii exercitate de profesori și a solidarității manifestate de comunitatea educațională, ministrul Educației – Ligia Deca spune că lucrurile se vor rezolva.

„Vom face toate eforturile pentru a putea să garantăm accesul la examenele naţionale. Vom lua legătura cu omologii din străinătate pentru a le explica situaţia. Eu cred că lucrurile se vor rezolva în aşa fel încât să putem încheia anul cu bine. Mesajul este de să înţeleagă că facem toate eforturile şi că Ministerul Educaţiei este alături de ei în a-şi cere drepturile salariale corecte, însă, în acelaşi timp trebuie ne gândim la cum reuşim să asigurăm examenele naţionale, încheierea situaţieik şcolare şi dreptul la educaţie pentru toţi”, a spus ministrul.

Întrebată care ar fi cel mai sumbru scenariu în situația în care greva nu se oprește, Ligia Deca a spus: Există soluţii în cazul în care această perioadă se prelungeşte. Vom prelungi şi noi anul şcolar. Nu există varianta în care să nu finalizăm anul şcolar, să nu se încheie mediile, să nu se defăşoare examenele naţionale. Toate se vor desfăşura chiar dacă asta înseamnă prelungirea anului şcolar. 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Doctorița Olga Arghiropol continuă să aibă comportament inadecvat față de pacienți

Următorul articol

O adolescentă a murit, iar alți tineri sunt grav răniți după ce au fost loviți de tren

Cele mai recente articole de Actualitate