„Grapini de Teleorman” nu greșește în Consiliul Județean… pentru că nu muncește

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

sunt ales-grapini de teleormanAu trecut trei ani și ceva de când trimișii poporului și-au ocupat locurile în Consiliul Județean Teleorman. În tot acest timp, unii dintre consilierii județeni au luat poziție, alții, mai greu de urnit, nu au găsit de cuviință să ia atitudine întru interesul celor care le-au dat votul. În înșiruirea aleșilor cărora le analizăm activitatea se aliniază Nela Țigăneșteanu, binecunoscută cititorilor noștri pentru aventurile sale lingvistice de pe Facebook, care i-au adus, printre cunoscători, porecla ”Grapini de Teleorman”.

Dacă pe site-ul de socializare am mai găsit gogomănii care au meritat a fi comentate și arătate, în forul legislativ județean nu găsim cusur legat de exprimare, fiindcă doamna consilier nu se agită deloc, nu grăiește și, bănuim, dacă s-ar putea, nu s-ar obosi nici măcar pentru a ridica mâna.

Pe ansamblu, Nela Țigăneșteanu nu prea s-a omorât cu interesele cetățenilor din județul Teleorman. Nu a scris (din păcate) în acest mandat nicio frază pe care să o transforme în proiect de hotărâre, fiind de acord cu absolut tot ce i-au pus dinainte inițiatorii punctelor de pe fiecare ordine de zi, în speță președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, respectiv Cornel Bleajă, singurii care inițiază proiecte.

În afara ariei profesionale în care domnia sa este numită consilier județean, Nela publica, în trecut, pe Facebook texte poetice și peisaje mirifice, însă, frumusețile limbii române o cam lăsau rece pe doamna abonată la criticile ziarului Liber în Teleorman pe seama greșelilor de exprimare. Acum s-a lăsat și de scris pe Facebook, rezumându-se doar la poze. Poate se apuncă de Consiliul Județean Teleorman, deși, la modul la care o cunoaștem noi pe Nela Țigăneșteanu, intuim că se ghidează după proverbul cubanez care spune că omul care munceşte pierde mult timp preţios.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*