Grădinița de la Vitănești a fost modernizată

în Actualitate

Monica Vasilescu

gradinita vitanestiO unitate de învățământ modernă îi așteaptă de acum înainte pe preșcolarii din comuna Vitănești. Grădinița din localitate, care deservește 30 de copii în prezent, a fost reabilitată, s-au executat lucrări pentru consolidarea structurii de rezistență a clădirii, au fost schimbate pardoseala și tâmplăria, au fost reamenajate spațiile existente, s-au făcut reparații la șarpantă și la acoperiș. Lucrările executate pentru extinderea clădirii au constat în amenajarea spațiilor sanitare, centrală termică și magazie pentru combustibilul solid, o sală de mese, un spațiu multifuncțional prin recompartimentarea interioară, respectiv două holuri cuplate.

Grădinița de la Vitănești a fost inaugurată, astăzi, în prezența președintelui Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, care a declarat: ”Această grădiniță a fost prinsă într-un proiect de reabilitare, proiect derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării, la solicitarea Consiliului Județean Teleorman și a domnului primar, un om căruia îi pasă de ceea ce se întâmplă în această localitate. Condițiile sunt mult mai bune pentru școlarii care beneficiază de această investiție”.

La rândul său, primarul Simion Nedea a spus că valoarea lucrării s-a ridicat la 537.000 lei, sumă primită de la ministerul de resort, și a fost realizată în timp record, în perioada septembrie-decembrie 2015. Autoritățile locale au alocat bani pentru mobilier și pentru executarea lucrărilor de împrejumire, aleilor și spațiilor de joacă, pentru care au cheltuit 40 mii lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*