liberinteleorman.ro

Gianna Pană, vocea de excepţie care a dus comuna Piatra la X-Factor

23 august 2015

gianna3Carmen Dumitrescu
Pe Gianna Pană o remarci repede. Nu de alta, dar aspectul fizic o ajută să se evidenţieze în orice mulţime, iar dezinvoltura o sprijină în a fi agreabilă în ochii tuturor celor care o cunosc. Însă, dincolo de aceste aparenţe se ascunde o voce excepţională, rezonantă, vibrantă, despre care toţi cei care au ascultat-o spun că pare ireală. Cu toate acestea, Gianna şi-a descoperit talentul într-un mod cu totul şi cu totul întâmplător, astfel că toate amintirile frumoase pe care muzica i le-a dăruit îi par pure surprize ale unei divinităţi foarte generoase. Născută în comuna Piatra din Teleorman, tânăra şi extrem de talentata interpretă a înţeles că în viaţă nu e important locul din care pleci, ci ţinta la care vrei să ajungi. Astfel că după ce şi-a confirmat faptul că e talentată în domeniul muzical, prin participarea la o serie de concursuri locale, Gianna a cântat şi pe scena X-Factor în cel de-al treilea sezon al emisiunii, impresionând juriul cu piesa “Listen”, o piesă grea şi foarte solicitantă. Deşi acum se concentrează în mod preponderent asupra studiilor, Gianna nu se poate despărţi de muzică şi speră că, din clipa în care-şi va găsi echilibrul să se poată dedica mai mult acestui talent care a particularizat-o şi a ridicat-o în rândul celor mai talentaţi dintre teleormăneni.
Un talent descoperit aproape accidental
Giannei i-a plăcut dintotdeauna muzica, însă credea că, asemeni multor oameni, şi pentru ea muzica se va rezuma la a-i fi un simplu hobby. Din fericire, într-o zi ceva s-a întâmplat: a fost invitată să cânte pe scena unui eveniment organizat în comuna Piatra, iar reacţiile publicului au convins-o că are ceva mai mult talent decât restul colegilor ei iubitori de cântec: “Am conştientizat aplecarea către muzică la vârsta de 14 ani, moment în care am participat pentru prima dată la o activitate cu caracter muzical. În acea perioadă, primăria comunei Piatra a organizat un spectacol cu ocazia zilei de 1 iunie, iar eu am fost invitată să cant alături de un coleg. La sfârşitul momentului am fost foarte apreciată, lucru care mi-a dat încredere să merg mai departe. De altfel, acesta a fost momentul în care am ştiut că-mi doresc să îmi îndrept atenţia către domeniul muzical. La scurt timp, am început să iau lecţii de canto şi să particip la diverse concursuri”. Aşa a început drumul Giannei în muzică, un drum pe care va merge mai departe cu siguranţă, în ciuda eforturilor uriaşe pe care le presupune succesul în acest domeniu, într-o ţară în care talentul se fabrică, de multe ori, “din butoane”. În plus, pe Gianna muzica a sprijinit-o în a-şi dori mai mult pentru sine şi pentru ceilalţi, consolidându-i încrederea în propriile forţe şi dăruindu-i o apreciere publică de care puţini se bucură la o vârstă atât de fragedă.
Concursurile, drumul cel mai scurt spre afirmare
După ce şi-a conştietizat talentul şi puterea de a transmite oamenilor emoţie autentică, Gianna a început să muncească pentru a-şi defini potenţialul, dar şi stilul muzical. Aplecarea către piesele dificile este un punct de reper în descrierea talentului acestui copil al Teleormanului, iar rezultatele obţinute în cadrul unor concursuri au ambiţionat-o să urce din ce în ce mai sus, atât în privinţa dificultăţii concursurilor abordate, cât şi a cizelării talentului ei nativ. În plus, Gianna crede că participarea la concursurile de profil poate face ca drumul către succes în domeniul muzical să fie ceva mai scurt: “Cu siguranţă, participarea la concursuri ajută artiştii, din numeroase puncte de vedere. Cu cât un artist are mai multe participări şi rezultate la concursuri, cu atât are şanse mai mari să facă o carieră în muzică. Alături de pregătirea de specialitate, participarea la concursuri ajută la crearea unui personaj artistic complex, care este capabil să ocupe un loc important în industria muzicală.”
Şi chiar dacă a avut rezultate importante în relativ puţinul timp pe care l-a avut la dispoziţie pentru a-şi practica pasiunea, Gianna se simte încă cel mai ataşată de un premiu obţinut în Teleorman, la concursul T-Voice: “Primul rezultat de care mă simt foarte ataşată este cel obţinut la Alexandria, la concursul T-Voice, unde am obţinut premiul cel mare, în valoare de 3.000 de euro şi trofeul pe care l-am obţinut la Călăraşi, la concursul Flori de Mai, unde am câştigat un autoturism.” Apogeul carierei ei, însă, a fost până acum participarea la concursul X-Factor, unde Gianna a lăsat o impresie puternică juriului, obţinând toate cele trei aprobări pentru a merge mai departe, dar şi aprecierea unui public vast, care consideră că vocea tinerei teleormănence se poate măsura cu aceea a lui Beyonce. Iar drumul Giannei în muzică nu se va opri aici, pentru că tânăra speranţă a judeţului are toate atributele necesare unei cariere memorabile în muzica autohtonă.
gianna2Scurt interviu
R. Ce proiecte ai acum în lucru?
Gianna Pană: Din păcate nu am proiecte în curs de derulare, pentru că momentan simt că trebuie să mă concentrez asupra sudiilor, care nu au legătură cu domeniul muzical. Dar voi lăsa timpul să-mi dicteze ce e de făcut mai departe.
R. Ai şi alte pasiuni în afara muzicii?
G.P.: În afara muzicii, îmi place mult să călătoresc, pentru că numai astfel simt că pot realmente învăţa lucruri noi.
R. Ai făcut sacrificii pentru pasiunea ta?
G.P.: Nu am făcut niciodată sacrificii pentru a face ceea ce iubesc, iar motivaţia celor din jur, a familiei şi a oamenilor care-mi sunt dragi, a fost mereu o plasă de siguranţă… mai ales în momentele mai grele.
R. Ce simţi când ridici o sală în picioare?
G.P.: Este un sentiment care nu poate fi descries în prea multe cuvinte. Pot doar să spun că în acel moment sunt cuprinsă de fericire şi de mândrie că vocea mea poate face să vibreze sufletele celor care se află în sală.
R. Dacă ar fi să pui în balanţă ceea ce ai sacrificat şi ceea ce ai câştigat din muzică, la ce concluzii crezi că ai ajunge?
G.P.: Balanţa ar fi foarte dezechilibrată, deoarece nu am sacrificat nimic pentru muzică. La capitolul câştiguri pot enumera, printre altele, atât câştiguri spirituale, cât şi lucruri pecuniare.
R. Unde te vezi peste 10 ani?
G.P.: Peste 10 ani vreau să fiu stabilă din toate punctele de vedere, atât profesional, cât şi spiritual. Vreau să îmi întemeiez o familie, să cant în continuare la diverse evenimente şi să mă pot uita în spate la realizările mele, fără niciun regret..

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sunt ales, dar ma (t)ratez! – Florin Neagu are vână. Din păcate-şi pune frână…

Următorul articol

Cum a fost arestat MAREŞALUL

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea culorilor diferă.