liberinteleorman.ro

„Ghioceii” lui Dragnea înfloresc la Curtea de Conturi. Florin Tunaru, purtătorul de șpagă al Baronului, devine vicepreședinte al Autorității de Audit!

11 octombrie 2017

Pe noi nu ne mai miră nimic la Liviu Dragnea. Nici tupeul, nici nesimțirea, nici minciuna, nici aroganța. Absolut nimic! Așa că nu din mirare derivă demersul de a face cunoscute adevăratele „calități” ale celor pe care el îi numește în funcții înalte, pe post de paznici cu gheare, numai buni de păzit oile. Ci din revoltă. Căci nu se poate în nicun univers paralel de pe lumea asta să numești într-o funcție de control un individ despre care se știe nu doar că e pionul otrăvit din ANAF, așa cum i se spunea lui Florin Tunaru acum ceva vreme, ba chiar că e purtătorul de șpagă al PSD-ului. Ca să împrospătăm memoria publicului, care are prostul obicei de a uita repede lucrurile importante, vom începe prin a vă aminti cum niște ofițeri de la Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Teleorman au demarat, acum câțiva ani o anchetă în cadrul căreia au audiat mai mulți sponsori ai PSD Teleorman. Mulți dintre cei care figurau drept sponsori în Monitorul Oficial nici măcar nu își aminteau să fi dat vreodată bani la partid. Vizat de anchetă a fost și unul dintre capii ANAF Teleorman, Florin Tunaru, actualmente avizat vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi. Ce făcea Tunaru la vremea aceea? Ei bine, el îndemna oamenii de afaceri, prin metode specifice (să nu le spunem presiuni) să cotizeze la PSD. Unul dintre cei care l-au acuzat atunci pe Tunaru de presiuni a fost chiar Dan Pena de la Modul Proiect, care a menționat clar în fața investigatorilor că a sponsorizat PSD la solicitarea lui Florin Tunaru. Dincolo de asta, Tunaru era omul care ducea cu valiza banii la partid, în biroul lui Dragnea!

Însă Tunaru nu s-a oprit aici cu infracțiunile, așa că în anul 2015 a lovit din nou! La data respectivă, nu ne-a mirat deloc să-i regăsim numele în dosarul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Vasile Govor, care, potrivit comunicatului DNA, „a făcut demersuri, prin intermediul suspectului Dolineaschi Andrei (secretarul general al aceluiaşi partid), pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.” Una dintre persoanele din ANAF la care Govor apela cu toată încrederea era și teleormăneanul Florin Tunaru, una dintre numeroasele „mâini drepte” ale lui Dragnea.  Și pentru a se vedea cât de natural le vine mâinilor drepte ale lui Dragnea să facă trafic de influență și să încalce regulile trebuie doar să urmărim cu atenție următoarea convorbire:

Mircea Govor: Vă salut! Mircea Govor vă deranjează, de la Satu Mare.
Florin Tunaru: Da, da!
Mircea Govor: I-am zis la directorul general să vă trimită cu situaţia de la Carei, cu persoana aia, să vă trimită dumneavoastră pe mail, să vedeţi exact despre ce-i vorba.
Florin Tunaru: Aşa! E în regulă, e în regulă.
Mircea Govor: Vă mulţumesc frumos. Bine.
Florin Tunaru: Bine. A venit şi prietenul şi s-a tranşat acolo, a discutat (se referă la Andrei Dolineaschi n.r.).
Mircea Govor: Mulţumesc.
Florin Tunaru: Colegul, da? Eram acolo cu Andrei şi au venit şi….
Mircea Govor: Păi, de aia zic că acuma dacă aveţi hârtia asta de la Satu Mare cu situaţia de la Carei, am rugămintea să i-o arătaţi la fata asta cu care am discutat.
Florin Tunaru: Da, da, da, da. Să mi-o trimită şi, şi urmăresc şi eu.
Mircea Govor: Tot respectul. Vă mulţumesc din suflet”
În mod deloc surprinzător, și Dragnea este implicat în dosarul lui Govor. Asta pentru că oamenii PSD-ului nu fac niciodată ilegalități fără aprobarea baronului suprem. Așa că pentru a se asigura de faptul că oamenii lui vor fi numiți în funcțiile dorite, Govor i-a transmis lui Dragnea următorul mesaj: ”o avut Ştef o discuţie cu Chiţoiu şi o zis că tre’ să vorbim o treabă cu dumneavoastră şi până atunci nu poate zice nimic… şi despre asta o fost vorba…am primit sarcină ca să vorbesc cu dumneavoastră.”
Dragnea i-a răspuns la mesaj, menționând că Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor Publice nu i-a comunicat nimic de acest gen, dar i-a promis colegului de partid că va discuta direct cu ministrul în acest sens.
Revenind la ghiocelul lui Dragnea, cunoscătorii spun chiar că Tunaru este instrumentul prin care Liviu Dragnea ar fi încercat până acum să construiască în interiorului fiscului un sistem de protecție pentru baronii PSD. Mai mult, Tunaru este bănuit și de faptul că ar fi încercat să șteargă datoriile Bombonicăi la Fisc, datorii generate de celebra afacere, cunoscută publicului drept Hotelul Turris din Turnu Măgurele.
Și ca să punem și bomboana pe colivă, amintim celor interesați că Tunaru este și un om „de toată isprava”. În sensul că nu e! De pildă, pe strada Carpați, acolo unde locuiește, Tunaru și-a amenajat garaj pentru sine și familia sa pe locul destinat în mod firesc ghenei comune, obținând aprobare pentru mutarea containerelor de gunoi pe marginea străzii. Așa că și în prezent, autoturismul lui Tunaru stă lângă bloc, în timp de mizeria s-a mutat în stradă, chiar în vecinătatea casei episcopale. Că așa e în tenis, mai ales când joci pentru echipa lui Dragnea! Poți să fii și șpăgar, și infractor, și om de nimic, că sigur se găsește și pentru tine un loc călduț… la București!
Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Attila Szabo a luat medalia de aur în Bulgaria și a rămas campion mondial la lupte

Următorul articol

Universitatea Alexandria, egal în deplasare

Cele mai recente articole de Actualitatea politică