Gheorghe Budică, primarul de la Orbeasca, în luptă cu ANI

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

gheorghe budicaAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a vânat destui aleşi locali din Teleorman, declarându-i incompatibili, iar asta a generat de multe ori discuţii. Pe lista nominală a celor în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților s-a aflat și primarul comunei Orbeasca, Gheorghe Budică. De două ori. În prima speţă, Budică s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 decembrie 2012 – 07 octombrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Orbeasca şi calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. PROSALUBRIS S.R.L. Acest proces a fost câştigat la Curtea de Apel Bucureşti.

Ulterior, ANI a descoperit că actualul edil-șef, pe timpul când ocupa funcția de viceprimar al comunei Orbeasca (2008 – 2012), s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unor societăți comerciale (perioada 25 iunie 2008 – 30 septembrie 2011), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Acum, Gheorghe Budică cere anularea actului administrativ Raport de evaluare al ANI nr.18622/G/II/25.04.2014. Procesul se află la Curtea de Apel București și, în data de 7 ianuarie 2015, instanța a amânat cauza pentru a se comunica cererea de completare a acţiunii către pârâtă, mai exact, către ANI. Următorul termen al acestui proces a fost datat cu 18 februarie 2015.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*