liberinteleorman.ro

Gheorghe Budică, primarul de la Orbeasca, în luptă cu ANI

Monica Vasilescu

gheorghe budicaAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a vânat destui aleşi locali din Teleorman, declarându-i incompatibili, iar asta a generat de multe ori discuţii. Pe lista nominală a celor în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților s-a aflat și primarul comunei Orbeasca, Gheorghe Budică. De două ori. În prima speţă, Budică s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 decembrie 2012 – 07 octombrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Orbeasca şi calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. PROSALUBRIS S.R.L. Acest proces a fost câştigat la Curtea de Apel Bucureşti.

Ulterior, ANI a descoperit că actualul edil-șef, pe timpul când ocupa funcția de viceprimar al comunei Orbeasca (2008 – 2012), s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unor societăți comerciale (perioada 25 iunie 2008 – 30 septembrie 2011), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Acum, Gheorghe Budică cere anularea actului administrativ Raport de evaluare al ANI nr.18622/G/II/25.04.2014. Procesul se află la Curtea de Apel București și, în data de 7 ianuarie 2015, instanța a amânat cauza pentru a se comunica cererea de completare a acţiunii către pârâtă, mai exact, către ANI. Următorul termen al acestui proces a fost datat cu 18 februarie 2015.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Frații Finuțu’ și-au petrecut sărbătorile acasă

Următorul articol

Victor Drăgușin: “Alexandria va avea cinematograf 3D până la Paște!”

Cele mai recente articole de Actualitate