Georgian și Miklea, fiii lui Dan ”Finuțu”, au mai luat 29 de zile de arest

în Actualitate/Dezvăluiri

Monica Vasilescu

Politie demonstratieTribunalul București a decis: încă 29 de zile de arest preventiv pentru Georgian și Miklea Stan, copiii lui Dan „Finuţu“, celebrul afacerist din satul de romi Buzescu (decedat în 2012, în urma unui accident rutier).

Acesta este al doilea mandat de arest preventiv pe care îl primesc cei doi, în dosarul ”secretizat” în care sunt cercetați alături de alte persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de evaziune de milioane euro.

Reamintim că, în urma perchezițiilor din data de 24 iulie 2014, anchetatorii au stabilit că membrii grupării au cumpărat aşa-numite „metale înalt aliate“ și au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri, în valoare foarte mare, de la mai multe firme fantomă, achiziţii generatoare de TVA deductibilă.

Implicații în acest caz ar avea și rudele unui alt personaj vestit – Bercea Mondial – din judeţul Olt, care au primit vizita structurilor din MAI în aceeași perioadă, pentru fapte identice. Dan Stan, zis „Finuţu“, le-a lăsat ”moștenire” copiilor, pe lângă bani, vile și mașini, datorii și cumetrii, fiindu-i naș de cununie lui Ambasador, unul dintre fiii interlopului Bercea Mondial.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*