liberinteleorman.ro

George Drăghici: „PNL nu e responsabil de fraudarea Referendumului. Nu întreba Dragnea în stenograme ce fac liberalii?”

draghiciCarmen Dumitrescu

Povestea fraudării referendumului se află acum pe buzele tuturor. Și e firesc să fie așa, pentru că Dragnea e o miză importantă. Plecarea sau rămânerea lui în viața politică poate determina o întărire a forțelor de Opoziție sau o întărire, pe bază de victimizare, a partidului de la putere. Acum, cât încă lucrurile nu sunt clare, deși decizia lui Dragnea de a rămâne în fruntea PSD e limpede ca lumina zilei, liberalii teleormăneni simt că li se face o nedreptate și că, în fapt, PSD manipulează niște informații, încercând să arunce și în cârca PNL-ului o parte din răspunderea pentru frauda de la Referendum. George Drăghici, co-președintele PNL Alexandria și posibil viitor candidat la Primăria Alexandria, era la acel moment liderul organizației liberalilor din reședința județului Teleorman. El își amintește că atunci liberalii au acționat corect, așa cum au făcut-o mereu, ei având, în general, un public alcătuit din oameni animați de valori, nu de interese.

Mai mult, el amintește un lucru important, pe care pesediștii îl trec în uitare: stenogramele aferente dosarului lui Dragnea nu spun nimic despre o implicare a liberalilor, ba dimpotrivă, în discuțiile avute cu „băiatul de la Teleorman” (după cum l-a numit Dragnea pe Boboc într-o emisiune TV recentă), liderul social-democrat se întreba de ce nu fac eforturi și liberalii să scoată oamenii din case, să-i aducă, să-i lege, să-i ia în brațe. Ba chiar într-una dintre stenograme Boboc se plânge că nu poate colabora prea bine cu liberalii și că „i-a certat nițel”. De altfel, George Drăghici susține că PSD-ul manipulează acum opinia publică, pentru că instanța l-a condamnat pe Dragnea pentru mijloacele în care a fraudat voturile, nu pentru deciziile politice luate la acea vreme împreună cu liberalii: „Condamnarea lui Dragnea vine pe mijloacele prin care s-a fraudat votul și nu pe deciziile politice luate atunci când colaboram cu PSD-ul. Și dacă te uiți pe stenograme, Dragnea chiar întreabă ce fac liberalii. Pentru că noi n-am făcut  ce au făcut ei atunci. N-am scos oamenii din case cu forța. Noi avem membri și simpatizanți care chiar au convingeri și acolo unde s-au petrecut greșeli, ca la Bragadiru, instanța a luat decizii. Eram președinte la Alexandria la acea vreme și vă spun cu mâna pe inimă că noi nu am acționat ca ei.”

Advertisement

1 Comment

  1. Stimata redacție,
    Va rog sa transmiteți dlui Drăghici regretul meu pentru afirmațiile făcute de dansul. Erau mai motivați decât noi, beneficiarul „foloaselor nepatrimoniale” fiind in primul rând Crin Antonescu, șeful lor si candidatul USL la Cotroceni.
    Asta nu este politica, este mojicie!
    Domnia sa nu a primit sms de la secretarul general PNL, prin care se solicita mobilizarea? Sa se uite agenda telefonului….sau in conștiința!
    Victor Dragusin

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Titirișcă despre Dragnea: ”S-a făcut dreptate”

Următorul articol

Incompatibilitatea îi dă fiori primarului de la Orbeasca

Cele mai recente articole de Actualitatea politică