Generozitate pe bani publici: căciuli din blană naturală și curele de piele pentru Poliția Locală din Alexandria

în Actualitatea politică/Utile

Carmen Dumitrescu

Rostul Poliției Locale Alexandria este încă incert. În afara faptului că primarul Drăgușin se poate simți ca un șerif la el în localitate și își poate plăti fina cu norma de hrană, pe care n-ar putea-o încasa în calitate de consilier de imagine, înființarea acestei structuri de ordine publică pare doar o altă inutilitate, pentru care noi trebuie să scoatem bani din buzunar. Nu de alta, dar polițistul local din Alexandria nu are alt rost decât acela de a se certa cu bătrânele puse pe evaziune fiscală din pătrunjel și mărar.

Această inutilitate se vede foarte clar și în simplul fapt că fina primarului Alexandriei, Cristina Teodorescu, n-a călcat în viața ei pe la Poliția Locală din Alexandria (unde este încadrată pentru norma de hrană), deși, dacă instituția ar avea nevoie de angajați, cu siguranță ar fi chemat-o cineva pe la serviciu. Așa că dacă un om e dispensabil, cu siguranță pot fi și mai mulți.

Creștere cifră de afaceri S.C. Adriano SRL (Alexandria)

Cu toate astea, Primăria Alexandria nu face economii când vine vorba de susținerea acestei structuri inutile din subordinea ei. Și vedem asta pe SEAP. De acolo aflăm faptul că pe 21 decembrie, Primăria Alexandria a achiziționat în mod direct, nu prin licitație, echipament pentru Poliția Locală Alexandria. Fericitul câștigător al achiziției directe este o anume societate comercială, numită S.C. Adriano SRL, o societate cu cifră de afaceri de peste 2 milioane de lei anual și 6 angajați, cu sediul în Alexandria. Dacă ne uităm la un grafic al creșterii profitului acestei companii, observăm, fără mari dificultăți, o explozie a activității convertite în bani, mai ales în ultimii ani. Cu alte cuvinte, se poate să fii profitabil și în Teleorman, atâta vreme cât ai contracte cu statul.

Anunț publicat în SEAP privind achiziționarea de echipament pentru Poliția Locală Alexandria

Dar trecând peste aceste detalii tehnice, poate ar fi mai bine să vedem pentru ce plătim cu toții suma de 40.226,41 lei (căci aceasta e suma trecută în contractul de achiziție a hainelor pentru polițiștii locali). Pentru că, în mod evident, din bani publici s-a făcut cheltuiala. Ei bine, polițiștii locali din Alexandria vor fi dotați de acum cu articole vestimentare de calitate: căciuli din blană naturală și curele de piele. Pe listă mai sunt trecute și niște cămăși, șepci de stofă pentru vară, pantofi de iarnă, pantofi de vară, pulovere, pantaloni. Le urăm polițiștilor locali să le poarte sănătoși, dacă tot suntem obligați să le plătim pentru ei și așteptăm, ca plătitori de taxe și impozite, să vedem și o fotografie (măcar una!) cu doamna polițist local, alias consilier de imagine și fină de primar, Cristina Teodorescu, îmbrăcată regulamentar în costum de polițist local, cu tot cu blana naturală în cap și cureaua de piele la brâu. Ca să știm pe ce-am dat banii…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*