liberinteleorman.ro

Garanții pentru tineri… în Teleorman

15 mai 2015

Monica Vasilescu

IMG_9446Probabil că Teleormanul nu oferă întotdeauna garanții pentru tineri, dar se mai încearcă, pe ici, pe colo, să se remedieze problemele sociale deranjante pentru toate categoriile de vârstă. Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează periodic programe pentru tineri. Actualmente, în Teleorman, se derulează proiectul “Garanții pentru TINEri!”, iar joi s-a ținut un workshop având ca temă „Programe inovatoare de combatere a șomajului de lungă durată în rândul tinerilor.

IMG_9444La eveniment au participat, alături de președintele Patronatului Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Teleorman, Maria Stoian, președintele CNIPMMR – prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, responsabil proiect din partea CNIPMMR în cadrul proiectului ”Garanții pentru TINEri!”, primari, oameni de afaceri și persoane din grupul țintă.

Pe agenda de lucru s-au aflat mai multe sesiuni, având ca obiectiv prezentarea proiectului, dar și prezentarea Broșurii ”SCHEMA DE GARANȚII – Mecanism de integrare a tinerilor”. “Garanții pentru TINEri!” este un proiect pilot cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de CNIPMMR în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, lider de proiect, Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România și Blocul Național Sindical.

Prezentul workshop a avut rolul de a consulta public angajatorii, administrația publică locală, instituțiile de învățământ, ONG-urile și alți factori de interes în domeniul proiectului cu privire la programele inovatoare de combatere a șomajului de lungă durată.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primar urmărit penal pentru abuz în serviciu

Următorul articol

Reformă morală la PSD. Dragnea nu mai e ministru și nici șef de partid

Cele mai recente articole de Actualitate