Garanții pentru tineri… în Teleorman

în Actualitate

Monica Vasilescu

IMG_9446Probabil că Teleormanul nu oferă întotdeauna garanții pentru tineri, dar se mai încearcă, pe ici, pe colo, să se remedieze problemele sociale deranjante pentru toate categoriile de vârstă. Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează periodic programe pentru tineri. Actualmente, în Teleorman, se derulează proiectul “Garanții pentru TINEri!”, iar joi s-a ținut un workshop având ca temă „Programe inovatoare de combatere a șomajului de lungă durată în rândul tinerilor.

IMG_9444La eveniment au participat, alături de președintele Patronatului Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Teleorman, Maria Stoian, președintele CNIPMMR – prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, responsabil proiect din partea CNIPMMR în cadrul proiectului ”Garanții pentru TINEri!”, primari, oameni de afaceri și persoane din grupul țintă.

Pe agenda de lucru s-au aflat mai multe sesiuni, având ca obiectiv prezentarea proiectului, dar și prezentarea Broșurii ”SCHEMA DE GARANȚII – Mecanism de integrare a tinerilor”. “Garanții pentru TINEri!” este un proiect pilot cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de CNIPMMR în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, lider de proiect, Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România și Blocul Național Sindical.

Prezentul workshop a avut rolul de a consulta public angajatorii, administrația publică locală, instituțiile de învățământ, ONG-urile și alți factori de interes în domeniul proiectului cu privire la programele inovatoare de combatere a șomajului de lungă durată.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*