liberinteleorman.ro

GALERIE FOTO. Sute de teleormăneni au fost astăzi împreună pentru Eric!

14 aprilie 2019

Carmen Dumitrescu

Cu un an și jumătate în urmă a început coșmarul familiei Mitran. Un episod de febră a micuțului Eric, urmat de o intrare în comă și apoi de un diagnostic tulburător (encefalită autoimună); aceștia au fost pașii către infernul în care familia copilului trăiește astăzi. Eric face aproximativ 30 de crize de epilepsie pe zi, iar sistemul medical din România nu le poate împiedica și nici rări. Singurul loc unde Eric se poate face bine este o clinică din Turcia, unde el a și început un tratament în urmă cu câteva luni. Dar banii s-au terminat și tânăra familie este din nou pusă în situația de a aduna toate resursele posibile pentru a-și sprijini copilul să se facă bine. Iar Eric se poate recupera complet. Tocmai de aceea, lupta e atât de importantă.

Pentru a da o mână de ajutor în plus tinerei familii, la inițiativa unor oameni de bine, precum fotbalistul Vali Badea, consilierul local Florea Voicilă și, în special, Nicușor Voinea, director de producție la firma Fluorocarbon, a avut loc astăzi, pe stadionul de la Alexandria, și mai târziu, în Sala Polivalentă din oraș un șir de meciuri. În urma acestora, echipa Koyo România s-a dovedit a fi cea mai talentată la fotbal, așa că s-au calificat într-un nou meci, de data aceasta cu fostele glorii „roș-albastre”, adică jucătorii FCSB care au făcut cea mai mare performanță post-decembristă, ajungând în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 2005-2006. La Alexandria au fost prezenți astăzi, printre alții, Valentin Badea, Sorin Paraschiv, Marian Aliuță și Adrian Neaga.


La meci au asistat și părinții micuțului Eric. Mama lui ne-a mărturisit că încă mai este necesară o sumă mare de bani pentru vindecarea micuțului, însă șansele ca el să se recupereze total sunt maxime: „Acum i-am mai adăugat lui Eric un tratament pentru crizele pe care le face și acum e normal să fie agitat, pentru că trupul lui e obișnuit cu vechiul tratament. Să sperăm că de acum încolo o să fie bine și o să scăpăm de crizele astea, face zeci de crize pe zi. Avem nevoie de aproximativ 45.000 de euro, am reușit să mai strângem puțin, dar avem în continuare nevoie de ajutor, că doar în Turcia am mai primit șanse. În România nu ne-au mai dat nici măcar 2% șanse de recuperare. De aproape doi ani ne luptăm cu asta. Momentan, doar soțul meu lucrează, eu am acea indemnizație de îngrijitor. Dar dacă va continua tratamentul, sunt șanse aproape maxime de recuperare completă, de asta și noi luptăm și facem tot ce ne stă în putință să îl facem bine!”

Părinții micuțului Eric

Competița sportivă caritabilă a avut următorii protagoniști: echipele Fluorocarbon, American Pan Prestige, Koyo România, ISU Teleorman, IJJ Teleorman, TSD Teleorman. Deși echipa Koyo a dat dovadă de cea mai bună pregătire și implicare în teren, nu trebuie trecută cu vederea nici lupta celorlalți, condițiile meteorogice fiind total inadecvate pentru jucători. Cu toate acestea, fiecare dintre participanți a dat tot ce a avut mai bun pentru a-și aduce o minimă contribuție la însănătoșirea unui copil care a trăit în numai trei ani de viață încercări pe care unii dintre noi nici nu și le pot imagina. Așa că, de fapt, toți participanții la această competiție caritabilă merită aprecierea noastră. În cele ce urmează, vă arătăm în imagini momente ale acestui eveniment care a demonstrat că teleormănenii pot fi solidari, atunci când e nevoie.

Advertisement

1 Comment

  1. La cati bani se opreste fiecarui angajat pentru C.A.S. si pentru sanatate, ar trebui sa se asigure, de catre stat, copiilor cu diverse afectiuni ce necesita tratamente costisitoare, mai ales in alta tara, gratuitate. Ar trebui creat un sistem de sanatate care sa colaboreze cu celelalte state, in care tratamentul unei persoane sa fie platit de statul resedinta statului ce acorda interventia medicala pacientului. Dupa ce ca sistemul medical din Romania a ajuns cum a ajuns, macar statul sa contribuie pentru interventia unui pacient roman in strainatate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Liviule, tu du-te liniștit la pușcărie, că te scoatem noi!

Următorul articol

Culisele incendiare ale mafiei teleormănene: „Cine vrea să facă afaceri în județ tratează cu Fișcuci, cine vrea să reușească în Alexandria vorbește cu Nae Tatu”

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la