GALERIE FOTO. La Alexandria, izolarea e luată în râs de populație: oamenii stau la cozi, nu păstrează distanțele și nu stau acasă

în Administratie/Dezvăluiri/Diverse

Chiar dacă toată elita medicală a lumii spune că ne confruntăm cu un virus extrem de periculos, care face victime nu doar în rândul vârstnicilor, chiar dacă s-au emis ordonanțe militare prin care izolarea la domiciliu devine obligație, oamenii care locuiesc în Alexandria nu sunt speriați. Absolut deloc. Și nu o spunem noi, ci fotografiile care arată că zilele acestea, în care izolarea ar fi trebuit să fie generală, oamenii au stat pe străzi. Au așteptat la cozi, au făcut cumpărături, ba chiar au și rămas să schimbe câteva vorbe cu vecinii pe care nu i-au mai văzut de ceva vreme.

Lucrurile sunt alarmante, pentru că genul acesta de comportament va duce, în cele din urmă, la tragedii pe care acum nu ni le putem imagina. E drept că nici cu o lună în urmă, nu ne-am fi putut imagina că se poate ajunge în situația de acum, dar tragedia e că mulți nu vor să vadă realitatea. Și ignoră regulile, punându-se în pericol pe ei înșiși, dar și pe toți ceilalți.

O să precizăm, totuși, că potrivit OMS, pandemia de acum intră într-o fază accelerată. Dacă pentru primele 100.000 de cazuri au fost nevoie de 67 de zile, pentru următoarele 100.000 n-au mai fost necesare decât 11 zile, iar acum se dezvoltă 100.000 de cazuri în doar două zile. Dacă nici lacunele sistemului medical și nici informațiile acestea nu sperie populația, atunci poate că realmente imunizarea naturală e singurul drum de parcurs. Cu pierderile de vieți aferente, desigur.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*