liberinteleorman.ro

GALERIE FOTO Cum arată locul de la marginea Alexandriei unde se montează containere pentru oameni?

La marginea Alexandriei, pe drumul ce duce spre Orbeasca, chiar în spatele Cimitirului Eroilor se întinde o câmpie vastă. Acolo, departe de locuri de aprovizionare cu mâncare, departe de școli, departe de spital, departe de autorități se construiesc niște containere. În ele vor locui oameni…

În vara anului trecut, premierul Viorica Dăncilă a alocat orașului Alexandria din Fondul de Rezervă la dispoziția Guvernului aproape 4 milioane de lei pentru realizarea obiectivului de investiţii „Amenajare spaţii sociale temporare pentru situaţii de urgenţă sub forma unor module-containere“. Situația „de urgență” consta în aceea că în cartierul B-urilor, locuit preponderent de romi săraci (dar nu numai), două blocuri au fost incluse în categoria clădirilor de mare risc seismic și trebuie demolate. Oamenii de acolo spun că blocurile sunt solide și altceva e la mijloc, dar asta e doar o mică parte a problemei. Adevărata problemă e că această parte a populației sărace din capitala județului Teleorman va fi mutată la marginea orașului, lângă cimitir, departe de tot ce înseamnă civilizația. Acolo lucrările sunt deja începute, iar paznicul locului ne-a spus că așa zisele locuințe vor fi gata anul acesta și săracii din zona B-urilor vor putea fi mutați acolo.

Perspectiva izolării de comunitate i-a îngrijorat încă de la început pe locatarii B-urilor, care au povestit de mai multe ori că intenționează să se plângă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, invocând „ura de rasă”. Dar mulți dintre ei nu cred nici acum că acele containere sunt o posibilitate reală, crezând că așa îi sperie „doamna de la social” ca să-și plătească datoriile. Și totuși, la marginea Alexandriei, lângă cimitir se muncește pentru construcția unor module-container. În care cu siguranță de anul acesta vor locui oameni….

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ucigașii de pomi acționează în zona Peco din Alexandria!

Următorul articol

DETECTORUL DE MINCIUNI – Codrin Ștefănescu: ”Legat de bani europeni, avem cel mai mare grad de absorbție, dacă vedeți toate schemele și lucrurile pe care le-am publicat.”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică