liberinteleorman.ro

Gălăgia dinaintea guvernării

Monica Vasilescu

o pozitie in teleormanE mare șmecherie să fii la Putere în România. Politicienii se înfrățesc, se încuscresc, se nășesc, totul în scopul parvenirii politice. Dacă sub aspectul USL s-a strâns multă putere, detronată într-o zi de Antonescu, între PNL și PDL s-a creat o dragoste atât de mare încât o parte a baricadei s-a și topit în timpul logodirii. Au format un tot și acum așteaptă să joace la nunta guvernării. PNL-iștii jubilează.

Și, pe fondul greșelilor de la Palatul Victoria, nici nu-i de mirare dacă Ponta cade, mâine, în cap. Aflat în foame de bani și lipsă cronică de idei, guvernul actual inventează taxe aberante și dă ordonanțe peste noapte, iar Opoziția are arme solide să-i mai taie câte o cracă de sub picioare. Lungi picioare are Micul Titulescu, mai gras cu o tonă decât la început. Nu știu alții cum văd, dar o minte limpede nu poate să nu observe că Victor a reușit să bată toate recordurile de penibilitate prin exprimare și prin idei fantastice, pe care le-ar desconsidera până și Consiliul local al Tinerilor de la Teleorman.

Apropos de județ, aici PNL are planuri mărețe de guvernare rapidă. Dacă Liviu Dragnea a dat, în trecut, tonul, liberalii se cred urmașii baronului și au impresia că tot de aici va porni mișcarea de forțe în Puterea Executivă, a treia în statul român. Au început să vorbească despre politici publice, cu neștiința că rolul guvernului nu este emiterea legilor (rol al legislativului) și nici interpretarea lor (rol al judiciarului). Ei se avântă, totuși în afirmații care frizează ridicolul, fără a-l conștientiza.

Nu ne-a întrebat nimeni, dar ne facem datoria și îi vom sfătui, public, să se mai abțină de la comentarii aiuristice. Eventual, în locul conferințelor fără substrat, ar putea organiza o ședință de spiritism pentru a lua legătura spirituală cu familia Brătianu care a jucat un rol de primă importanță în viața politică, economică și culturală națională, mai ales că actualitatea le oferă prilejul, prin împlinirea celor 140 de ani.

Serios scriind, le spunem peneliștilor să nu mai aburească publicul care, încă, îi mai ascultă cu fraze dezarticulate, cunoștințe incerte, opinii inadecvate, cuprinse în spectacole fără artificii, că falimentul neuronal (în unele cazuri) se observă de la distanță. Iar Ponta va pica, mai devreme… sau mai târziu. Fiți decenți, cumpătați, modești și deștepți. Altfel, țara va scăpa de Dracu’, dar se va alege cu taică-său!

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cum să pierdem timpul în Colegiul prefectural…

Următorul articol

Judocanii de la CSS Alexandria, două medalii de aur la Cupa Internațională de Judo „Alina Dumitru”

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman