Gâdea: ”Nu voi comenta atacurile lui Niţulescu, pentru că ar însemna să mă cobor…”

în Actualitatea politică

gadeaCarmen Dumitrescu

Puţini dintre politicienii Teleormanului au înţeles că la agresiunile adversarului e bine să nu răspunzi. Pentru că vine un moment în care orice scuză se constituie în cap de acuzare. Nu ştim de unde a aflat Adrian Gâdea, aşa tânăr cum este, despre inteligenţa demnă, dar se pare că ştie s-o folosească, fie şi numai în interes electoral. Astfel, dintre toţi politicienii agresaţi de Niţulescu în conferinţa de presă organizată de ACL, singurul care a avut o atitudine normală a fost, de fapt, Adrian Gâdea, care pare să fi făcut efortul să înveţe din conduita politică a lui Dragnea. Astfel, Gâdea n-a comentat decât pe marginea subiectului legat de presupusele ameninţări şi presiuni la adresa primarilor care au trecut recent în barca PSD: “Să vină primarul care a fost ameninţat şi şantajat de mine să treacă la PSD. Eu vă spun că au mai fost şi alţi primari  care au vrut să treacă la PSD şi ei au pus anumite condiţii, cu care nu am fost de acord. Am avut noi porţile deschise, dar pentru cei care au vrut să treacă pentru că  au înţeles că PSD e un partid mai serios, care îşi sprijină aleşii locali. Sigur că trebuia să spună şi domnul Niţulescu ceva. Ce e mai simplu decât să dai cu piatra şi să arăţi cu degetul? Probabil că astea erau metodele pe care le folosea el când avea diverse funcţii, să şantajeze şi să ameninţe primarii. Dar eu vă spun că nu am avut nicio discuţie de acest tip cu primarii. Îi e foarte  greu să creadă că poţi avea, ca partid, şi o altă metalitate. Eu am datoria  faţă de cetăţenii acestui judeţ să îi ajut. Nu am avut discuţii cu niciun primar care să-mi spună că are bani de restituit către domnul Niţulescu. Dumnealui a făcut nişte declaraţii în stilul lui caracteristic. Dacă se vrea om important, trebuie să dea dovadă de caracter, să fie un model. Eu ce să comentez despre el? Nici nu vreau să mă cobor la nivelul lui, aşa că nu voi comenta atacurile lui, pentru că ar însemna să mă cobor…”

 

 

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Tare de tot.Nu te coboraÎ maestre ,ramaii acolo unde esti cu ,,kant si Hegel,,banuiesc ca ii citesti in germana binenteles.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*