Gâdea n-a vrut să dea declarații astăzi în dosarul Belina, dar se pregătește pentru detectorul de minciuni

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Noi audieri au avut loc astăzi, la Tribunalul București, în dosarul Belina, în care Adrian Gâdea, fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, este acuzat de procurori că ar fi participat la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Momentan, Gâdea încă mai este secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. În cadrul audierilor, care au fost destul de rapide, Gâdea a fost întrebat de judecătorul Bogdan Alexandru Dari dacă vrea să dea declarații, iar acesta a răspuns: „Nu azi, domnule președinte!” De altfel, avocatul lui a sugerat faptul că Gâdea e un emotiv și după ce vorbește cu judecătorul, nu mai doarme câteva zile.

Avocatul l-a salvat, însă, pe Gâdea, spunând că al său client va da declarație la alt termen, când nu vor mai fi audiați și martorii, pentru că „declarația lui e lungă”. Totuși, fie că e sau nu emotiv, Gâdea va trebui să treacă prin proba testului cu aparatul poligraf, procedură cu care a fost de acord, atunci când judecătorul a întrebat. Sevil Shhaideh, și ea având calitate de incukpat în același dosar, susține că e de acord cu testarea poligraf, dar că rezultatul ar putea fi neconcludent, din moment ce suferă de diabet.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*