Gâdea: “Liviu Dragnea nu are cum să se întoarcă în Teleorman, pentru că nu a plecat!”

în Actualitatea politică

gadea2Carmen Dumitrescu
Întoarcerea lui Dragnea în Teleorman nu e o veste bună pentru toţi pesediştii. Şi motivele sunt uşor de intuit. Ceea ce e cu adevărat relevant în toată această ecuaţie rămâne faptul că declarativ, toţi pesediştii afirmă dorinţa revenirii fiului rătăcitor în sânul părintesc al partidului, pentru că astfel se va face din nou ordine în PSD. Şi ordinea le era necesară, chiar dacă ochii publicului n-au fost aţintiţi asupra stării reale de fapt din sânul partidului. Fişcuci şi Simionescu s-au retras elegant din schemă, după ce i-a luat DNA-ul la întrebări, în timp ce Boboc şi Putineanu au început să facă regulile. Nişte reguli neinspirate care au nemulţumit profund garda veche de pesedişti. Iar revigorarea Rodicăi Tatu este doar un exemplu de luat în calcul, atunci când facem această afirmaţie.
În schimb, pentru cei care simt că plecarea lui Dragnea la centru le-a lezat onoarea roşie, revenirea baronului rătăcitor e un motiv de entuziasm sincer. Viorica Dăncilă, de pildă, a considerat că e cazul să-l roage pe Dragnea cu lacrimi în ochi să se ocupe de organizaţia partidului din Teleorman, pentru că numai Dragnea mai poate da acum o speranţă social democraţilor pentru anul de graţie 2016. Şi instinctul Vioricăi Dăncilă nu e unul eronat. Nici Adrian Gâdea nu priveşte altfel decât cu entuziasm revenirea baronului, chiar dacă multe voci susţin că revenirea la Dragnea în judeţ ar putea însemna reocuparea fotoliului de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Dar Gâdea ştie, la fel de bine ca şi colegii lui, că Dragnea va lua ce e al lui şi va avea grijă să-i recompenseze pe măsură pe oamenii care îl susţin sincer. Poate tocmai de aceea, lui Gâdea îi e greu chiar şi să admită că baronul se întoarce, pentru că, din punctul lui de vedere, baronul nici n-a plecat vreodată: “Domnul Dragnea nu are cum să se întoarcă, pentru că nu a plecat din fruntea organizaţiei. Este preşedintele organizaţiei PSD Teleorman. Aşa cum s-a implicat până acum, o va face în continuare. Acum, pentru că nu mai e preşedinte executiv al partidului, are mai mult timp. E greu de spus dacă va avea mai mult timp, dar dacă va continua ca şi până acum va fi foarte bine. În continuare, va avea anumite atribuţii la nivel naţional. Dacă ele vor cere timp, asta numai el ştie. Dar nu are cum să se întoarcă, pentru că nu a plecat. Noi am avut o discuţie cu el la Craiova, imediat după pronunţarea verdictului instanţei. Dar urmează să ne mai întâlnim şi să mai discutăm şi alte detalii. Oricum, noi ne dorim ca Liviu Dragnea să rămână în continuare la conducerea partidului, pentru că e omul cu cea mai bună expertiză în organizarea alegerilor. Şi se ştie foarte bine ce rezultate am obţinut în această echipă. Iar noi, ca partid, avem nevoie de un om cu experienţa domnului Liviu Dragnea, drept pentru care ne-am întâlnit la Craiova atunci. Până în acest moment noi nu ne-am mai întâlnit cu el, dar el va convoca această întâlnire dacă va dori.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Ei, o vrea Dumnezeu sa nu se mai intoarca. Niciodata!
    Spre binele poporului, nu de alta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*