Gâdea îl apreciază pe Dragnea chiar și când vrea să-l schimbe

în Actualitatea politică

gadeaCarmen Dumitrescu
De când Dragnea a afirmat că are o premoniție legată de identitatea… feminină a viitorului președinte de Consiliu județean, toată lumea din PSD fierbe. Se fac pronosticuri și pariuri legate de șansele Danielei Carmen Dan și cele ale Vioricăi Dăncilă și se exprimă speranțe pe la colțuri: “Dacă tot va fi femeie, să sperăm măcar că nu va fi blondă!” Parlamentarii refuză să se exprime pe marginea subiectului, iar cei care se exprimă spun că “nu văd în PSD Teleorman nicio femeie care să aibă autoritate!” Voci din partea Opoziției cred că intenția lui Dragnea la momentul respectivei declarații a fost chiar aceea de a-i induce în eroare pe pesediști și de a-i determina să devină mai activi, după lunga perioadă de pauză și lene prin care au trecut în ultimul an.
Singurul care nu se agită în niciun fel este, în mod paradoxal, Adrian Gâdea, protejatul lui Dragnea din vremuri de vagă amintire. Pur și simplu, Adrian Gâdea nu crede că e cazul să facă prea mare caz pe marginea acestui subiect, atâta vreme cât nimic nu e clar, iar pe de altă parte, la cum îl cunoaștem noi pe “micul Putin”, și dacă se va stabili că nu primește susținerea lui Dragnea pentru o nouă candidatură, el se va retrage elegant și chiar îi va mulțumi Căpitanului pentru decizia luată. De altfel, chiar și acum, când toți bărbații PSD-ului fierb de enervare, Gâdea a declarat că apreciază declarația lui Dragnea și că i se pare foarte corect demersul de a promova femei în funcții de mare responsabilitate publică: “Personal apreciez declarația domnului președinte, dar nu prea am de ce s-o comentez eu, atâta vreme cât nu s-au purtat discuții pe această temă în partid și nici nu s-a decis nimic. Dar are dreptate domnul președinte: trebuie să existe cât mai multe doamne și domnișoare în funcții de decizie în administrația publică locală. Deci apreciez foarte mult atitudinea domnului Dragnea. Cât despre mine, obiectivul meu e acela de a-mi face bine treaba la consiliu, atâta timp cât mai rămân în funcție.” Felul în care vede Adrian Gâdea această situație ne poartă gândul, fie că vrem, fie că nu, în două direcții: ori Gâdea știa că mandatul său la Consiliul județean va fi unic, așa că nu trăia cu speranțe deșarte pentru a se ofusca acum, ori, pur și simplu, omul e recunoscător, ceea ce e destul de ușor de crezut. Numai că dacă despre recunoștință este vorba, îl sfătuim pe Gâdea să gândească mai mult ca un politician și mai puțin ca un om, pentru că o astfel de atitudine îl va trimite în mediul privat dacă partidul va decide vreodată să-i întoarcă spatele. Și e complicată treaba cu mediul privat, parol!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*