Gabi Florea conduce PRU Teleorman: ”Nu trebuie să fim dezamăgiți de clasa politică, pentru că nu este o soluție să stăm în umbră”

în Actualitate/Interviu/Politica altfel

gabi floreaMonica Vasilescu

În politica autohtonă își face loc, încet și sigur, un nou partid care răspândește gânduri de naționalism și democrație. Partidul România Unită, fondat de deputatul Bogdan Diaconu, a atras atenția prin însemnele sale, având ca siglă imaginea lui Vlad Țepeș şi harta României reîntregite, cu Basarabia şi Bucovina de Nord. Nu doar controversatul domnitor este blazon al PRU, ci și o doctrină politică proprie: Național-Democrația, care se sprijină pe valorile civilizației românești.

Acest partid are, de curând, fundament în Teleorman, prin hotărârea unui om de afaceri local, de a servi la organizarea societății. Gabriel Florea, managerul Restaurantului Onix din Alexandria, este un tânăr cu dorința acerbă de a schimba ceva în țara sa, fapt care îl motivează să se implice direct în treburile comunității. Cu studii făcute în Franța și cu analiza diferitelor clase sociale cu care a intrat în contact în cursul timpului petrecut peste hotare, Gabi a revenit pe plaiuri natale sperând să reușească, prin forța convingerilor sale interioare, să-și ducă la bun sfârșit ideile, să simtă că a meritat să se implice și că a rămas ceva bun în urma sa. Despre planurile sale politice, dar și despre noul partid care vrea să unească România, a vorbit Gabi Florea într-un interviu acordat ziarului Liber în Teleorman.

Reporter: Ce înseamnă PRU? Ce își propune acest partid?

Gabi Florea: PRU înseamnă Partidul România Unită, are undeva la un an de zile vechime. Președintele PRU este Bogdan Diaconu, în vârstă de 36 de ani. Este un partid tânăr, un partid de oameni patrioți, naționaliști, dar nu extremiști. Este un partid cu oameni care au voinţa, determinarea şi curajul de a lupta pentru ca România să aibă o altă față.

Reporter: Ce este naționalismul, din punctul tău de vedere?

Gabi Florea: Naționalismul este ideea care unește oamenii care împart o istorie comună, o limbă comună și pun umărul la binele națiunii respective. Naţionalist este acela care iubeşte şi protejează naţiunea din care face parte.

Reporter: Mai avem asemenea oameni în jur?

Gabi Florea: Din fericire, da. Cu siguranță, noua generație, are un puternic simț al patriotismului.

Reporter: Ai prieteni de genul ăsta?

Gabi Florea: Am. Nu foarte mulți, dar destui care să lupte alături de mine, să ne regăsim identitatea națională, oameni care iubesc România, cu bune și cu rele.

Reporter: Cum ai ajuns să fii președintele Organizației Județene a PRU?

Gabi Florea: Prin niște prieteni comuni. Am avut o întâlnire cu Bogdan Diaconu și m-am angajat să dezvolt la Teleorman o structură puternică a partidului.

Reporter: Ce te-a determinat să te implici politic?

Gabi Florea: În primul rând, dragostea față de țară, fiind singurul partid care o propovăduiește.

Reporter: Ce îți propui să faci?

Gabi Florea: În primul rând, să strâng cât mai mulți oameni patrioți, să fac o organizație închegată. Mă ocup de filiala județeană, dar și de cea locală, de la Alexandria, pe care o conduce, de curând, Dumitru Goldbach. Suntem în stadiul de a identifica spațiul în care ne vom desfășura activitatea, dar și de a cunoaște oameni care să ne arate, în primul rând, iubire față de patrie. Știu că o să fie greu. E o muncă dificilă, care va implica timp și resurse, dar tot timpul mi-au plăcut proiectele noi. Îmi place să plec de la zero și să construiesc.

Reporter: Crezi că va avea succes un partid mic, într-un județ condus de atât timp de un partid puternic?

Gabi Florea: Noi nu suntem dușmanii niciunui partid. Din contră. Teoretic, ar trebui ca toate partidele să lucreze împreună pentru binele cetățeanului, al țării. Suntem, într-adevăr, conduși de un partid foarte mare, dar eu cred că putem să conviețuim, putem face lucruri bune împreună.

Reporter: Ce fel de persoane se pot înscrie în partidul acesta?

Gabi Florea: Toți cei care doresc să se implice sunt bineveniți alături de noi, cu atât mai mult tinerii, că ei sunt viitorul. Oameni care își iubesc țara, își iubesc familia și care își respectă aproapele.

Reporter: Dorești, pe viitor, să devii politician?

Gabi Florea: La momentul acesta, interesul meu este să facem organizația, să devenim puternici și să fim luați în calcul de celelalte partide. În rest, e prematur să mă pronunț.

Reporter: Ce ai vrea să schimbi, de ce ai intrat în lumea asta?

Gabi Florea: Aș vrea să schimb, în primul rând, percepția noastră, a românilor, asupra României. Schimbându-ne noi, vom schimba și modul în care ne privesc cei de afară. În urmă cu niște ani, după inundațiile din Nordul țării, am strâns o sumă de bani și am fost la bancă să o donez în contul respectiv. În fața mea, era o bătrână, în vârstă de peste 70 de ani, și nu știa să completeze formularul. M-a rugat să o ajut. Voia să doneze 5 lei. Îi avea în batistă. M-a impresionat. Aceștia sunt românii care își iubesc țara și care își iubesc aproapele.

Reporter: Dar cum schimbăm percepția unui om care vede că în țara lui nu se întâmplă nimic constructiv?

Gabi Florea: Te contrazic. Lucrurile se mișcă, dar nu se mișcă așa cum ne-am dori noi. Am avut guvernări bune și mai puțin bune. Eu cred că, totuși, ar trebui să credem mai mult în proiectele noastre, să ne implicăm mai mult, să muncim mai mult. Țara ne oferă, dar trebuie să ne implicăm și noi, nu să stăm cu mna întinsă la ajutoare sociale.

Reporter: Înțeleg că acest partid face un fel de politică de Dreapta?

Gabi Florea: Da, dar noi punem masele înaintea individului. Noi vrem să clădim pentru România. Pentru românii care vor să muncească, pentru românii care rămân în țară, alături de familie, să trăiască în spiritul românesc, să ne regăsim identitatea, valorile, tradițiile.

Reporter: Vizezi vreo funcție?

Gabi Florea: În momentul acesta, nu. În viitor, este posibil, depinde de felul în care evoluează lucrurile. Nu poți să te implici sută la sută dacă nu ai o funcție de decizie.

Reporter: E Alexandria orașul visului tău?

Gabi Florea: Este o zonă cu potențial. Suntem foarte aproape de Dunăre, de orașe importante. Sunt mulțumit de ceea ce se întâmplă acum în Alexandria. Nu este un oraș perfect, dar nu este nici un oraș de care să ne plângem. Într-adevăr, sunt foarte puține activități socio-culturale, dar autoritățile pun bazele infrastructurii. Am înțeles că sunt proiecte, se caută finanțare pentru modernizarea Casei de Cultură și Cinematograf. Alexandria este în regulă, dar se poate și mai bine.

Reporter: Ai un mesaj pentru cei care vor să se alăture PRU?

Gabi Florea: Îi așteptăm alături de noi pe toți oamenii care iubesc țara, iubesc istoria românilor, pentru că numai uniți putem schimba lucrurile. Numai împreună putem crește și putem deveni o forță. Nu trebuie să fim dezamăgiți de clasa politică, pentru că nu este o soluție să stăm în umbră. Veniți alături de noi și vom schimba lucrurile în bine. E nevoie de ambiția si luciditatea fiecăruia dintre noi în politica țării.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

4 Comments

 1. Buna ziua !
  Inca din start, informez cititorii acestui sitte ca
  NU sunt afiliat niciunui partid , ONG ,alianta sau formatiune politica ! 🙂
  Asa ca, fara a fi influentat de cineva, UREZ sincer, mult succes PRU in alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 si rog presedintele Filialei PRU Teleorman sa-mi trimit daca doreste, numarul dumnealui de telefon prin email pentru a aranja o intalnire avand in vedere ca sunt la vreo 50 de km.de Alexandria si as dori sa stam de vorba la o cafea la Restaurantul Onix ! 🙂
  Cu stima si respect,
  Aliosa.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*