liberinteleorman.ro

Fraților, ați înfrânt!

culise politiceCarmen Dumitrescu

Și vin alți patru ani de roșu în Teleorman. Patru ani în care vă va durea burta de foame și veți înjura pe la colțuri pe șmecherii pe care abia i-ați creditat. Patru ani în care vă veți teme că vă vede partidul pe terasă cu un prieten de culoare galbenă și veți mânca pizza în ziua de salariu doar la restaurantul partidului. Că asta înseamnă, până la urmă, democrația teleormăneană. Da, din exterior, ea seamănă puțin cu un fel de comunism, dar noi știm aici că suntem liberi. Că avem drepturi. Că se putea și mai rău. La o adică, ceea ce discutăm în pat cu partenerul de viață nu poate fi analizat de partid, că încă nu s-a gândit nimeni să ne pună camere de supraveghere în casă… E drept că acum, la finalul unei competiții cu iz de prostie, ne simțim cu toții mai bine. Știm că nu va curge lapte sau miere pe străzile pe care locuim, dar speranța moare ultima… Sau o dată cu noi… Important e că am votat corect! Că drumul nostru poate continua în același fel ca și până acum, pentru că nouă nu ne place schimbarea. Iar dacă sunt printre noi unii care chiar vor să se schimbe ceva, n-au de făcut decât simplul pas al retragerii din Teleorman. Dar cine ar fi atât de nebun, încât să părăsească acest ținut lipsit de logică? Până la urmă, cine se descurcă la noi, se poate descurca și în deșert. Totul e să vrea. Și foarte puțini vor. Majoritatea teleormănenilor votează visând. În strania lor reverie, ei văd conacul lui Dragnea și cred că baronul îl merită, că e construit din banii lui. Ei nu știu că banii sunt ai lor. La fel ca și conacul… Dar închid ochii când trec prin dreptul casei în paragină a lui Constantin Noica. Pentru că în mintea lor, aceea nu le aparține. Deși pe aceea ar trebui să și-o dorească cu adevărat. Vin încă patru ani de sărăcie și neputință. Încă patru ani de aroganță a celor care cred că puterea le dă dreptul să nu mai fie oameni. Încă patru ani în care vom uita cine suntem noi și de ce ne-a lăsat Dumnezeu aici. După care vom vota din nou. Tot cu pesediștii. Nu din convingere, ci din instinct. Acel instinct care ne spune că e mai bine să ții cu tătucul decât cu tine însuți. Că, până la urmă, el îți aduce muzică în campanie și te invită la film. Ce dacă asculți muzică și vezi filme o dată la patru ani? Mai bine mai rar, că e mai intens! E adevărat că n-o să dureze la nesfârșit. Într-o zi, toți copiii voștri vor pleca spre tărâmuri mai puțin comuniste și vă vor povesti că acolo unde sunt ei, pot ieși în oraș cu cine doresc. Că pot spune tare și apăsat ce îi doare. Că pot vorbi și scrie liber, fără ca cineva să-i amenințe direct sau voalat… Evident, voi nu-i veți crede… Dar veți îmbătrâni și veți renunța să mai luptați pentru puținul vostru. Puțin pe care partidul vi-l va confisca. Și județul întreg va deveni o imensă moșie roșie, în care nimeni nu va mai intra vreodată. Și veți fi fericiți, în sfârșit! Singuri și săraci. Pentru că… fraților, ați înfrânt!

Advertisement

10 Comments

 1. Asta se intampla cand voteaza pensionarii , asistatii socilali precum si angajatii primariei,cj ului,prefecturii etc.Avem coducatorii pe care ii meritam! Vi se pare ca e diferenta intre simpatizantii psd ului prezenti duminica noaptea in fata sediului psd, si cativa dintre participantii la mitingul organizat de pnl,la care s a cerut demisia prefectului? NICIUNA!

 2. Mai doresc sa remarc linistea care domneste pe strazile orasului. Nimeni nu mai taie iarba,nimeni nu mai deratizeaza,nimeni nu mai face curat pe strazi,nimeni nu mai pune pergole la intrarea in scarile blocurilor,nimeni nu mai plombeaza gropile din asfalt,nu se mai inaugureaza nimic etc. Totul este perfect…

 3. In majoritatea teleormanului nu exista oameni ci niste pisici fricoase care ling mana baronilor.Este adevarata remarca autoarei cu terasa si problemele pe care le ai daca te intalnesti cu un prieten din opozitie.;;Ba tu nu mai esti cu noi? ce cautai cu ala? pai tu stii cine e ala?,,PSD se comporta ca o secta bolsevica oricat ar vrea Dragusin sa para mai scuturat ,in campaniile electorale ,bolsevismul ii iese prin par, de fapt el insusi este un supus al Marelui Baron. Felicitari fetelor.Ziarul vostru si-a construit un brand tocmai prin faptul ca ne apara de Satana ,daca incepeti vreodata sa laudati comunistii ,nu va va mai citi nimeni.

 4. Imi place retorica primarului de Alexandria .incepe cu o scuza.,,Desigur mai sunt multe de facut,,….Pai tocmai aici e problema ta prietene ca nu ai facut Nimic.De aici trebuie sa incepi sa faci ceva mai lasa dracu bagabonteala cu Tatu si fa ceva totusi penru oameni.Autostrada Alexandria Bucuresti ca sa facem naveta mai usor daca nu esti in stare sa aduci investitori,Reabilitarea centrului orasului ca sa nu mai mergem prin lacuri,Locuri de parcare ca nu mai avem loc pe trotuar Spatii comericiale ,(in Alexadria nu gasesti o terasa sau un magazin totul e un mare bazar cu haine la 38 si diverse chinezarii)
  PS Nu l-am votat pe Titirisca,ci am votat impotriva ta.

 5. Sa intamplat exact ce am comentat la alte articole postate si anume ca ne mai asteapta inca 4 ani de PSD deoarece:
  – candidatul opozitiei a fost unul controversat care nu a reusit sa mobilizeze masa tinara a acestui oras la vot;
  – orasul Alexandria numai are tineret, numai are forta de a schimba ceva, stim cu toti ca este un oras imbatranit! a avut grija Primarul Dragusin sa ii faca sa plece din oras pentru un trai mai bun sau macar decent;
  – candidatul opozitiei sa crezut invingator dupa o statistica pe facebook si nu a luat in calcul varsta a treia;
  – daca opozitia avea un alt candidat mai solvabil, mai intelectual, mai citit, mai putin controversat cred ca acum vorbeam de alt primar.
  Si mai sunt foarte multe argumente de ce ramanem tot cu PSD!
  Felicitari pentru articol, insa pe cei care ii vizeaza nu o sa ii afecteze cu nimic, deoarece ei o sa isi continuie aceiasi viata mizerabila sau la limita subzistentei fara nici un fel de problema, iar cei care doreau o alta fata a orasului Alexandria se vor resemna sau isi vor face planuri de a parasi aceasta zona virusata de prostie si saracie care nu mai are nici un leac.
  Felicitari domnule Dragusin! ati invins cu poarta goala!
  PS. Puteti sa va linistiti si oameni dupa strazi, care oricum se faceau ca lucreaza! ca sunt si ei obositi acum dupa campanie.

 6. Vox populi, vox dei … Să respectăm opţiunea majorităţii, că pentru democraţie, lege şi drept au murit oamenii în Decembrie 1989 !
  Articolul e de consolare. Asta pentru că, târâş-grăpiş, Teleormanul se desmorţeşte şi se dezvoltă… E drept că n-o să mai cunoască niciodată ritmurile de creştere din perioada comunistă. Dar, aşa cum sunt realităţile momentului, cu ajutorul fondurilor europene, standardul de viaţă creşte, la fel şi gradul de civilizaţie. Cred că indiferent de culoarea politică a guvernanţilor locali, nimeni n-ar putea să facă mai mult.
  Şi-acum, să spunem pe şleau că Mafia politică transpartinică a ordonat, de la centru, ca PSD să transfere conducerea primăriilor din 11 comune teleormănene la PNL. Asta pentru a mai salva cârt de cât aparenţele şi principiul pluripartidismului, pentru că, în realitate, PNL a obţinut victoria în doar 18 comune. Cu un asemenea scor, la alegerile din toamnă PNL ar fi avut soarta PNTCD, iar România s-ar fi pomenit peste noapte cu un partid parlamentar unic: PSD. Auguri ….

  • „Domnule Cititor” daca stiau acei oameni care au murit in decembrie 1989 ce vremuri vor urma, cred ca numai iesea unul in strada!
   A si inca ceva „cititorule” se vede clar ce culoare ai din comentul de mai sus, iar argumentele ca orcine ar veni nu se intampla nimic… sa o creada exact votati domnului Dragusin ca oricum domnul primar Dragusin chiar nu a facut nimic in afara de asfalt, borduri, bancute, garduri, muzica in centru si apoi iar spart asfalt pentru alte lucrari.
   Oricine ar fi venit primar cred ca il intrecea pe domnul Dragusin la realizari.
   Iar pentru clasa politica se anunta un nou curent, care pleaca de la capitala, defiecare data de acolo pornesc noi ideei si provocari… si anume sa scapam odata de toata clasa asta politica corupta si inlocuirea ei cu oameni independenti si de buna credinta!
   Iar legea cu un singur tur de scrutin la votare a favorizat mult PSD pe tara, deoarece sunt bine organizati in schimb opozitia este divizata si fragmentata, daca exista si un al doilea tur „PSD” avea probleme mari, iar populatia aia activa care acum nu a iesit la vot! atat asteapta sa mai deveniti aroganti sau plin de voi cu un presedinte condamnat…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Muzeul Județean Teleorman marchează Ziua Eroilor

Următorul articol

CSS Alexandria – Judo, medalii la Euroregiunea 3 – Târgoviște

Cele mai recente articole de Din culisele politice