Frații Finuțu’ vor să se ducă la serviciu!

în Actualitate/Diverse/Justitie

Monica Vasilescu

dan_finutu_casaArestați preventiv pentru infracțiuni de evaziune fiscală, Frații Finuțu’, Georgian și Miklea Stan, rămân după gratii. În urmă cu doar câteva zile, Tribunalul București a constatat legalitatea și temeinicia arestului la domiciliu dispus față de inculpații Stan Ilie Miklea, Stan Georgian, Stănescu Liliac, Stănescu Cătălin și Stănescu Dragoș. Menține starea de arest la domiciliu și respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpații Stan Ilie Miklea și Stan Georgian de încuviințare a părăsirii imobilului în care executa măsura arestului la domiciliu pentru a se deplasa în calitate de salariați la S.C.ORHIDEEA IMPEX S.A. cu sediul în Alexandria, pentru o durată de 8 ore în fiecare zi lucrătoare.

Vă reamintim, la perchezițiile din luna iulie 2014, celor doi frați, rămași să conducă mai departe afacerile începute de părinții lor, care și-au pierdut viața într-un nefericit accident de mașină, le-au fost verificate și magazinele situate în Alexandria și București. Aceștia deţin un en-gros în capitala Teleormanului și are mai multe firme prin toată țara. Anchetatorii spun că membrii grupării ar fi achiziţionat metale aliate din Italia, Olanda, Polonia şi Cehia, în valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piaţa internă, iar pentru a se sustrage de la plata T.V.A. colectată, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri de la mai multe firme tip fantomă, generatoare de T.V.A. deductibilă, compensând astfel T.V.A. colectată la vânzare.

Familia Finuţu, din comuna Buzescu, a devenit celebră în urma construirii unei case, copie exactă a Judecătoriei din Caracal, acolo unde unul dintre membri a avut un proces.

1 Comment

  1. […] Arestați preventiv pentru infracțiuni de evaziune fiscală, Frații Finuțu’, Georgian și Miklea Stan, rămân după gratii. În urmă cu doar câteva zile, Tribunalul București a constatat legalitatea și temeinicia arestului la domiciliu dispus față de inculpații Stan Ilie Miklea, Stan Georgian, Stănescu Liliac, Stănescu Cătălin și Stănescu Dragoș. Menține …read more […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*