Fratele instigatorului Ovidiu Grosu este polițist în Videle

în Dezvăluiri

Carmen Dumitrescu

Declarațiile unui teleormănean din Videle au dat peste cap concepția multora despre protestul de vineri, 10 august. Folosit de presa favorabilă PSD, Ovidiu Grosu a reușit să-și facă celebre instigările la nivel național. Printre altele, el vorbește despre un protest “cu foc și sânge”, dar și despre o revoluție necesară, în care pistolul are un rol bine definit. Evident că oamenii de bine s-au simțit de-a dreptul agresați de un asemenea mod de a pune problema și s-au întrebat de unde a apărut și ce vrea, de fapt, Ovidiu Grosu din Videle.

De aceea am încercat să mergem pe urmele lui biografice, pentru a afla ce anume îl mână pe acest om în lupta lui cu foc și sânge. În esență, am descoperit că vorbim despre un individ cunoscut pentru numărul mare de plângeri penale pe care le-a făcut de-a lungul vremii împotriva unor politicieni, procurori și judecători.

El este realmente din orașul Videle, dar oamenii își amintesc puține lucruri despre el, fiind plecat de mulți ani din oraș în afara țării. Acum, de când, Dăncilă și Daniela Dan au ajuns în fruntea statului, Grosu a simțit imboldul de a ieși în evidență, printr-o poveste cel puțin stranie despre mentorul său din școală, Viorica Dăncilă și despre colega sa de clasă, “Dănușca”. Poveștile sunt puțin credibile, la fel ca și biografia publică de pe contul de Facebook a personajului. Nu de alta, dar el pretinde că Dăncilă e deșteaptă și Dănușca era ahtiată după culesul de mușețel.

În plus, el mai pretinde că ar fi absolvent al unui masterat în Științe Penale și Criminalistică. Informația publicată de Ovidiu Grosu este puțin credibilă, dar se pare că un sâmbure de adevăr ar exista în această privință, fratele respectivului fiind polițist în Videle. De altfel, unul respectabil, despre care nimeni nu are nimic rău de povestit.

Primarul orașului Videle a interacționat cu Grosu acum ceva vreme și își amintește că personajul gândea “diferit”: “Îmi amintesc că în urmă cu 4 ani a venit la mine în audiență. A venit cu un proiect. El voia să săpăm pe o suprafață de 80 de hectare vreo 100 de șanțuri care să colecteze apa din precipitații și după să se cultive acolo legume. I-am spus că nu avem noi o suprafață atât de mare și că fermierii pot să i se adreseze lui dacă doresc așa ceva. Despre protestul de la noi am știut doar de pe Facebook, nu a trimis nicio adresă că va protesta. Mi s-a părut un om care gândea diferit în raport cu realitatea. Nu știu dacă chiar a fost coleg cu doamna Dan, dar e posibil. El e plecat de foarte mult timp din Videle, dar are o relație tensionată cu lumea. A făcut plângeri la toți pe aici. Acum nu știu dacă sunt întemeiate sau nu, dar e un om dificil. A avut un dosar, l-a reclamat și pe judecător după soluție.”

Până una alta, pentru declarațiile făcute, Grosu se află sub control judiciar și, teoretic, nu are voie să părăsească localitatea Videle și nici să folosească rețelele sociale pentru câteva zeci de zile. Cu toate acestea, se pare că individul intenționează să fie prezent la protestul de pe 10 august la București.

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*