liberinteleorman.ro

Frate şi soră din Teleorman, judecaţi pentru furt calificat – Au spart un magazin de bijuterii din Craiova

15 ianuarie 2024

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a două persoane, frate şi soră, din Teleorman, acuzaţi că au spart un magazin de bijuterii şi au furat bunuri în valoare de aproximativ 880.000 de lei. Furtul a fost comis la începutul lunii septembrie 2023, în Craiova. Cei doi au fost prinşi înainte să fugă din ţară, în Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după o lună de la comiterea faptei. Bărbatul nu este la prima faptă de acest fel. În 2017 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru comiterea mai multor furturi asemănătoare.

„În dimineaţa zilei de 6 septembrie, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un bărbat din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în noaptea de 05/06 septembrie, persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale situată pe strada Brestei, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii. În urma activităţilor desfăşurate s-a stabilit faptul că, în noaptea de 05/06 septembrie, bărbatul, având faţa mascată şi prin dislocarea unui perete exterior, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale de unde ar fi sustras bijuterii din aur şi argint. Femeia ar fi rămas în afara clădirii, în scopul asigurării locului faptei. Prejudiciul creat este de aproximativ 880.000 de lei”, a transmis IPJ Dolj.

Poliţiştii doljeni au mai precizat că cei doi suspecţi sunt un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 32 de ani, ambii din comuna Călinești, judeţul Teleorman. Cei doi sunt frate şi soră.

Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Turnu Măgurele, în istoria meteo! S-a înregistrat cea mai ridicată temperatură măsurată vreodată în România în ianuarie

Următorul articol

Incendiu puternic la o casă din Alexandria: o victimă

Cele mai recente articole de Actual

Miercurea alarmelor! Sirenele vor suna în Teleorman

❗️Astăzi, în intervalul orar 10.00-11.00, va avea loc exercițiul de alarmare publică, „𝗠𝗜𝗘𝗥𝗖𝗨𝗥𝗘𝗔 𝗔𝗟𝗔𝗥𝗠𝗘𝗟𝗢𝗥”, cu scopul de a verifica funcționarea sirenelor pe