Fostul prefect Ionel Izină revine în rândurile liberalilor

în Actualitatea politică

Ionel izinaCarmen Dumitrescu

Se pare că lupta politică se întețește pe ultima sută de metri a campaniei electorale, iar PNL Teleorman face eforturi considerabile pentru a se consolida din punct de vedere electoral. E discutabil încă faptul că aceste demersuri se realizează în ultimele zile de campanie, astfel că nu se poate evalua concret impactul lor asupra electoratului activ, însă e cert că în rândurile PNL au început să intre politicieni care păreau resemnați și neimplicați politic. Așa că după Florică Mara, care și-a oficializat susținerea pentru Eugen Pîrvulescu în cadrul unei conferințe de presă, iată că și fostul prefect de Teleorman, Ionel Izină a luat decizia de a se implica politic și de a lupta de partea PNL. Contactat telefonic pentru a ne confirma sau infirma zvonurile care circulau de o vreme prin târg, fostul prefect de Teleorman a fost foarte direct: „Da, am purtat o serie de discuții cu Eugen Pîrvulescu și am luat decizia să îl susțin în aceste alegeri. De ce am făcut acest pas? Păi dumneavoastră știți că eu sunt un om de centru-dreapta și îmi doresc foarte mult o echilibrare a balanței de putere din județ. Nu de alta, dar toți avem copii și ne dorim pentru ei un mediu politic echilibrat, care să ofere alternative puternice și coerente. Mi se pare că am luat o decizie corectă și îl voi susține fără rezerve și cu toate resursele pe care le am la dispoziție pe actualul lider al PNL în această campanie electorală.”

Ionel Izină a făcut parte din activul vechi al PNL, după care a fost în două rânduri prefect apolitic de Teleorman, iar retragerea lui din spațiul public a fost bruscă și l-a trimis către agricultură, unde părea să-i meargă foarte bine. Nu știm ce i-a promis Pîrvulescu pentru a-l reactiva din punct de vedere politic, dar e cert că PNL-ul își deschide larg porțile înainte de alegeri.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Nici vorbă. Izînă (nume predestinat) era doar o modalitate de a compromite P.N.L. Au confirmat-o membrii stafului de campanie aflat în centrul Alexandriei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*