liberinteleorman.ro

Fostul parlamentar PSD, Adrian Simionescu, se gândește să părăsească partidul unic

9 august 2018

Carmen Dumitrescu

Adrian Simionescu a fost întotdeauna un pesedist atipic. Dar pesediștii nu s-au putut rupe de el, oricât de liber în exprimare s-a dovedit acesta a fi, pentru că Simionescu știe să organizeze alegeri. Însă, după ce a intrat în dosarele penale care l-au făcut celebru și la nivel național, nu numai în Teleorman, fostul parlamentar PSD a început să se cam retragă din cercul relațional care-l consacrase. Mai nou, Adrian Simionescu mărturisește foarte deschis că e certat cu aproape toți pesediștii importanți ai județului, din simplul motiv că în loc să pună la treabă oameni inteligenți, ei se bazează pe niște mediocri, foarte șterși din toate punctele de vedere, veniți dinspre PNL, care strică și ce n-ar fi de stricat la imaginea partidului.

Mai mult, Simionescu spune că singurul motiv pentru care PSD câștigă alegerile în Teleorman este acela că în Teleorman nu există opoziție. Și că, cel puțin în ultima vreme, de când Almăjanu a fost înlocuit la vârful PNL, nici măcar nu mai există alternativă la PSD, care, tocmai de aceea, își permite să facă orice prostie vrea. Dar adevărata bombă e aceea că Simionescu mărturisește deschis că se gândește foarte serios să iasă din PSD. Alternativa lui e ALDE. Totuși, pentru PSD Teleorman, vestea n-ar trebui trecută cu vederea. Pentru că mai vin și alte alegeri. Până una alta, noi îl cităm pe Simionescu, pentru a înțelege cu toții că până și pesediștii s-au săturat de PSD:

Noi, cei din PSD, am luat mereu resturi de la liberali. Și le-am luat de bune. Și așa au plecat ai noștri, cei buni. Oricum, eu sunt certat cu toată lumea. Și nici nu mai vreau nimic de la ei. Nimic nu mai e ce trebuie. Eu sunt curios ce mai fac la alegeri, că eu le-am spus că nu mă mai implic. Să văd ce-o să facă. Numai o minune m-ar mai convinge să mai fac vreodată ceva. Eu stau în banca mea și nu mai vreau să am de-a face cu niciunul! Se vor întâmpla multe în următorii ani, multe surprize! Eu chiar aș fi mers la mitingul de pe 10 să văd ce au oamenii ăia de spus. Numai că problema e alta: eu înțeleg că, mai nou, politica o face presa și strada. Dar ai noștri unde sunt? Iar Opoziția a dispărut complet? Băi, nimic! Mărin (Almăjanu), când era la PNL, tot mai mișca ceva. Acum, ăștia nimic nu fac. Crește ALDE și cam atât… Pentru ca PSD să aibă o șansă de reformare, trebuie să existe opoziție. Dacă nu există opoziție, de ce să se schimbe PSD? Sau cum să se schimbe? Opoziția nu poate fi strada, crede-mă! Nu poți să crești frumos fără opoziție. Și opoziția nu există. Nici sus, nici jos, nici în comune. Asta e, de fapt, marea problemă. PSD a crescut fix pe asta: pe neputința opoziției de a se comporta ca o opoziție. Eu îmi pun foarte serios problema să plec din PSD. Și dacă mă duc, la ALDE mă duc. Măcar Ică (Calotă) știe ce vrea.”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

DNA: Dragnea și-a făcut heliport, ilegal, la Belina

Următorul articol

La Alexandria s-a jucat Cehov cu sala plină!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică