liberinteleorman.ro

Fostul director al DGASPC Teleorman, găsit în conflict de interese

Astăzi, Agenția Națională de Integritate a publicat o listă de 6 persoane din administrația publică locală, care se află în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese. Lista este deschisă de fostul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Florinel Dragomirescu, în cazul căruia ANI a constatat o problemă gravă, despre care noi am mai scris de-a lungul vremii.

Practic, în calitate de Director General al DGASPC Teleorman, Florinel a semnat dispoziția din data de 28 aprilie 2017 privind mutarea definitivă a soției sale, din funcția publică de execuție de inspector la Compartimentul intervenție în situații de abuz, neglijare, trafic, migrație și repatriere în funcția publică de Inspector la Biroul de Resurse Umane al Instituției. S-au încălcat astfel dispozițiile articolului 79, alin1 și 2 din Legea 161/2003.

Soția lui Dragomirescu a lucrat apoi multă vreme împreună cu soțul, aflându-se în subordinea directă a acestuia. Situația ne-a fost sesizată și nouă în urmă cu doi ani.

După cum scriam atunci, Florinel Dragomirescu și-a adus lângă el, la Direcție, soția. Pe Daniela.

De la oameni din instituție, cărora le-am protejat identitatea, de teama unor eventuale concedieri (căci Dragomirescu era foarte priceput la amenințări și presiuni), am aflat lucruri și mai interesante. Unul dintre ele e acela că Daniela administrează dispozițiile emise de Florinel: “Soția lui Dragomirescu a fost la origine bucătăreasă și el strungar. Ce să facem? Ăștia care am învățat carte nu suntem buni. Este dubioasă numirea Danielei Dragomirescu, aceasta fiind pe vremuri subalterna lui Mugurel Putineanu. Mugurel își dorește ca ea să rămână acolo, să doarmă și el liniștit. În luna mai a anului 2017 s-a dat o dispoziție și a fost numită definitiv inspector superior în cadrul Departamentului de Resurse Umane. Gravitatea e alta: ea administrează dispozițiile pe care le emite soțul său în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu care îi revin. Mai mult, prelucrează datele din dispoziții și face raportări la autorități și instituții publice.

Familia Dragomirescu deține în acest moment două locuințe, una la București și una la Alexandria, dar și trei autoturisme.

Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Liberalii promit lucrări de extindere a drumului care leagă Alexandria de București

Următorul articol

Gașca PSD, în frunte cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, a făcut România bună de plată: 3 milioane de euro

Cele mai recente articole de Actualitatea politică