Fostul angajat al TelDrum continuă dezvăluirile: “La chefurile pe care Dragnea le organiza venea adeseori Adrian Năstase. Din ce îmi aduc eu aminte, în 2004, când a pierdut alegerile, Năstase era la Turnu Măgurele.”

în Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

Așa cum am promis, revenim în exlusivitate cu relatările unui fost angajat TelDrum, care a luat de multe ori parte la întrunirile lui Dragnea cu angajații firmei de construcții, având în vedere că la acea vreme ocupa un loc important în ierarhia societății comerciale. Încă din episodul trecut, fostul angajat ne vorbea despre chefurile organizate de Tel Drum în cinstea lui Liviu Dragnea la Hanul Diligenței, el însuși refuzând să mai participe la aceste întruniri, atunci când a constatat că totul era despre perpetuarea unui cult al personalității lui Liviu Dragnea. Totuși, din perioada în care a luat parte la acele întruniri, martorul nostru spune că mulți oameni politici importanți erau invitați și luau parte la petreceri, ba chiar beneficiau de cazare și cameră specială la Hotelul Turris din Turnu Măgurele. Printre cei despre care fostul angajat își amintește se numără și Adrian Năstase, despre care ne spune că, la momentul pierderii alegerilor prezidențiale din 2004, acesta se afla la Turnu Măgurele, cazat în hotelul lui Dragnea:

La chefurile pe care Dragnea le organiza venea adeseori Adrian Năstase. Din ce îmi aduc eu aminte, în 2004, când a pierdut alegerile, Năstase era la Turnu Măgurele. Acolo se țineau întrunirile astea. De altfel, la Hotelul Turris era un palier întreg care nu se închiria clienților. El era rezervat oamenilor din TelDrum și oamenilor politici care aveau relații cu Dragnea. Năastase beneficia și el de o cameră pe vremea aia la Hotelul Turris. A fost de multe ori acolo, era un domn cu pistolul la ușa lui, îl păzea când dormea. Era normal, pentru că era premier. Petrecerile se făceau la Hanul Diligenței. Livada de acolo a fost făcută tot de TelDrum, prin divizia agricolă a firmei. Nu știu ce mai e acum acolo, dar știu că Teldrum a plantat mulți pomi acolo și i-a făcut domnului Președinte livada.

De asemenea, fostul angajat al Teldrum își amintește și despre intenția lui Liviu Dragnea de a cumpăra insula Belina pe persoană fizică, în condițiile în care, fiind un vânător pasionat, avea nevoie de cât mai multe domenii de vânătoare. Totuși, nici la data aceasta, omul nu-și dă seama de unde rezulta nevoia lui Liviu Dragnea de cumpăra locuri bune pentru vânătoare sau pescuit, în condițiile în care, și dacă nu ar fi avut hârtii la mână, nu l-ar împiedicat nimeni să facă ceea ce îi poftea inima în județul Teleorman:

În ceea ce privește Belina, știam de pe atunci că Dragnea o s-o cumpere. El nu e un pescar bun, dar e vânător bun. Avea domenii de vânătoare la malul Oltului pe vremea aceea. Era o insulă pe care voia să o cumpere pentru vânătoare și pescuit, nu voia altceva. Eu de multe ori mă întrebam de ce voia să cumpere totul, pentru că insula Belina ar fi putut fi folosită pur și simplu, fără nicio hârtie. Oricum, lui nimeni nu i-ar fi zis absolut nimic. Dar a declarat de pe atunci că el și-a propus să cumpere Belina și noi, cei care eram în TelDrum, știam despre această intenție.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

  1. […] „La chefurile pe care Dragnea le organiza venea adeseori Adrian Nastase. Din ce imi aduc eu aminte, in 2004, cand a pierdut alegerile, Nastase era la Turnu Magurele. Acolo se tineau intrunirile astea. De altfel, la Hotelul Turris era un palier intreg care nu se inchiria clientilor. El era rezervat oamenilor din TelDrum si oamenilor politici care aveau relatii cu Dragnea. Naastase beneficia si el de o camera pe vremea aia la Hotelul Turris. A fost de multe ori acolo, era un domn cu pistolul la usa lui, il pazea cand dormea. Era normal, pentru ca era premier. Petrecerile se faceau la Hanul Diligentei. Livada de acolo a fost facuta tot de TelDrum, prin divizia agricola a firmei. Nu stiu ce mai e acum acolo, dar stiu ca Teldrum a plantat multi pomi acolo si i-a facut domnului Presedinte livada”, a spus fostul angajat Tel Drum pentru Liber in Teleorman. […]

  2. […] Un fost angajat al companiei, care a participat de multe ori la întrunirile sau petrecerile dintre Dragnea și alți angajați ai Tel Drum, reuniuni la care, susține acesta au participat de multe ori oameni politici importanți, care beneficiau chiar și de cazare la Hotelul Turris din Turnu Măgurele, hotel la care deține creanțe șeful PSD, informează liberinteleorman.ro. […]

  3. […] Un fost angajat al companiei, care a participat de multe ori la întrunirile sau petrecerile dintre Dragnea și alți angajați ai Tel Drum, reuniuni la care, susține acesta au participat de multe ori oameni politici importanți, care beneficiau chiar și de cazare la Hotelul Turris din Turnu Măgurele, hotel la care deține creanțe șeful PSD, informează liberinteleorman.ro. […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*