Florinel Dumitrescu pleacă de la Prefectură. În locul lui vine Liviu Dumitrașcu

în Actualitatea politică/Administratie

Așa cum am anunțat în urmă cu aproape o lună, Liviu Dumitrașcu este varianta pe care noul guvern a găsit-o cea mai potrivită pentru ocuparea funcției de prefect a județului Teleorman. După mai multe runde de negocieri interne, în care s-au pus pe masă și alte variante de lucru, s-a ajuns la concluzia că Dumitrașcu este o soluție de echilibru în acest moment. Astfel Florinel Dumitrescu pleacă, în sfârșit, din funcția de prefect al județului Teleorman, o funcție pe care a ocupat-o în total dezacord cu valorile ei. Pentru că Florinel este un personaj anost, fost paznic la Primăria Alexandria și, în același timp, un individ certat cu școala și bunele practici ale funcției publice.

Liviu Dumitrașcu a terminat ASE-ul și Dreptul, lucrând vreme de mai mulți ani în mediul privat. Ulterior, a ajuns și el abonat al funcțiilor în aparatul de stat, fiind inspector șef adjunct la Protecția Consumatorului și director adjunct la AJOFM până în 2013, când a devenit prima dată prefect. Apoi, în 2016 a ocupat funcția de subprefect al județului, redevenind în cele din urmă prefect, după ce Carmen Dan a decis să candideze la Senat. Acum, el se întoarce de la AJOFM la Prefectură, cu speranța că va putea contribui la dezvoltarea județului Teleorman din funcție, având în vedere noul context politic al momentului.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*