Florinel Dragomirescu a dat salarii necuvenite la DGASPC și acum le cere înapoi

în Actualitate/Dezvăluiri

Florinel Dragomirescu – directorul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman ar fi trebuit să fie de multă vreme în vizorul celor care veghează finanțele publice, însă nu este timpul pierdut pentru a analiza, de exemplu, cum a dat acesta salarii unor angajați, pe care acum le consideră necuvenite.

Mai mulți salariați din centrele din cadrul DGASPC Teleorman sunt în situația generată de actualul director, de a da înapoi unele sume încasate în perioada 1 ianuarie 2019-31decembrie 2019 – sume nedatorate, pe care îi obligă acum să le restituie. La data emiterii, deciziile au fost semnate de Florinel, fiind la prima încercare de a conduce o instituție. Revenit director, Dragomirescu și-a amintit că a comis o ilegalitate și vrea să recupereze prejudiciul.

Sumele provin din sporuri acordate de actualul director (funcție deținută până pe 14.02.2019.) în anul 2018, atunci când soția acestuia lucra la Compartimentul Resurse Umane. Asta pentru că, spun oamenii din instituție, în perioada când acesta a preluat cârma DGASPC, primul lucru pe care l-a făcut a fost să își transfere soția de la Serviciul Regim de Urgență la Compartimentul Resurse Umane, fără examen, compartiment aflat în subordinea sa. După o pauză de la conducere, acesta a revenit în funcția de director general pe 1 iulie 2021, însă și de aceasta, cu întârziere, și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a transferat-o pe soția sa, de la Compartimentul Resurse Umane din cadrul DGASPC Teleorman, la Consiliul Județean Teleorman.

Sumele datorate de angajați sunt cuprinse între 2000-3000 lei pentru anul 2019, urmând să se calculeze și pentru anii 2020 și 2021. În jur de 200 persoane din centre și 200 de asistenți maternali sunt în situația provocată de actualul director.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*