Florin Vasilică organizează un concert de amploare ”In memoriam – Liviu Vasilică”

în Cultură/Timp liber

Monica Vasilescu

afis in memoria liviu vasilicaÎn urmă cu 10 ani, în ziua de 19 octombrie, cel mai mare interpret de muzică populară pe care l-a dat Teleormanul, Liviu Vasilică, pleca dintre pământeni, la numai 54 de ani. Renumitul folclorist a lăsat în urma sa un nume de rezonanță, cântece consacrate, o moștenire artistică greu de egalat. Ar fi mândru de cel care nu-l lasă uitării și duce în toată țara cântecul din Teleorman, îndeplinind promisiunea de a nu renunța la tradiție și folclor. Pe lângă turneul de comemorare pe care l-a început anul acesta, fiul marelui interpret, Florin Vasilică, organizează un concert de mare întindere ”In memoriam – Liviu Vasilică”, în perioada 20-21 noiembrie 2014, la Palatul Național al Copiilor din București.

Alături de Businessrom Press Media, Florin Vasilică aduce în fața celor care l-au iubit și l-au admirat pe Liviu Vasilică nume mari ale folclorului românesc. Pe data de 20 noiembrie, începând cu ora 18:30, vor susține spectacole: Emilia Ghinescu, Corina Chiriac, Olguța Berbec, Ionuț Sidau, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Ion din România.

În cea de-a doua zi dedicată comemorării lui Liviu Vasilică, la un deceniu de la moartea sa, pe scenă vor urca Mioara Velicu, Oana Sârbu, Gavril Prunoiu și Grupul “Doruri muscelene”, Niculina Stoican, Petrică Mâțu Stoian, Constantin Enceanu, Elena Merișoreanu, Paula Seling, Florin Vasilică și Grupul “Teleormanul”.

Evenimentul va fi moderat de Florin Vasilică și Olguța Berbec, iar biletele pot fi achiziționate la prețul de 80 de lei, din locurile indicate pe afișul de prezentare.

 

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*