Florin Vasilică le va cânta românilor cu dor de casă din Londra

în Cultură

Monica Vasilescu

Florin VasilicaDupă moartea reputatului interpret de muzică populară Liviu Vasilică, fiul acestuia, Florin Vasilică, alături de grupul său, este mândria teleormănenilor iubitori de frumos. Îndrăgostit de folclor și de tradiție, Florin Vasilică a moștenit de la tatăl său nu doar demnitatea de a nu se lăsa umilit în fața celor care dau impresia că dețin controlul, ci și calitatea de a menține și de a duce mai departe tradiția grupului de soliști cu care Liviu Vasilică s-a identificat o bună perioadă a carierei sale. De bună vreme, Florin face performanță la nivel național și internațional, străbătând meleaguri întregi cu muzica ”de acasă”, din Teleormanul care este privat de cântecele sale, subiect despre care am tot discutat și la care o să revenim, fiindcă e de neacceptat, ca autoritate și comunitate, să-ți ignori fiii care îți fac renume în lume.

Revenind la activitatea teleormăneanului care cântă mai departe ”Hai, hai cu trăsioara”, acesta a fost invitat să-i încânte cu melodiile de pe câmpia teleormăneană pe românii din Londra. Romanian Events Production LTD organizează, pentru perioada 24-25 mai 2015, un eveniment cultural românesc cu voie bună, dans, muzică populară și ușoară. Spectacolul numit ”Dor de casă” se va desfășura la Allianz Park, Greenlands Lane, Hendon, Londra. Alături de Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, pe afiș se află alte nume sonore precum: Daniela Condurache, Steliana Sima, Mioara Velicu, Cornelia și Lupu Rednic, Delia, Smiley. Pe lângă recitalul în sine, Florin Vasilică va asigura și acompaniamentul pe partea de folclor.

Între timp, până le va alina dorul românilor din Anglia, Florin Vasilică participă cu frecvență la emisiunile televiziunilor centrale și vorbește despre valorile Teleormanului așa cum puțini știu sau vor să o facă. Numai în perioada dintre cele două mari sărbători creștinești, Floriile și Paștele, acesta are programate opt apariții televizate și destule concerte în țară. Cu toate că după dispariția tatălui său, care a condus ani buni Centrul de Cultură din Teleorman, Florin Vasilică nu a mai fost acceptat în Ansamblul ”Burnasul” din Alexandria, acesta a fost primit cu brațele deschise la Ansamblul ”Doina Oltului” din Slatina, acolo unde este colaborator permanent, iar în data de 24 aprilie va cânta în concertul de deschidere al stagiunii acestui ansamblu.

Chiar dacă muzica și producția muzicală pare să îi ocupe tot timpul, Florin nu a uitat de prieteni, iar sâmbătă a luat parte la ”Cupa Iepurașul”, o competiție sportivă organizată în Alexandria, de către președintele Clubului Sportiv ”Basket Game Canada” – Florin Roman.

Ambițios și combatant din fire, în ciuda piedicilor ce i s-au pus în cursul carierei sale, Florin Vasilică s-a impus pe piața muzicală ca un veritabil solist vocal și a reușit să urce grupul pe care îl conduce pe o treaptă superioară, față de alți teleormăneni care au încercat să depășească granițele județului fără succes. Cu o imagine autentică și o muzică populară care dă o notă aparte repertoriului său, Florin Vasilică nu înșală așteptările, din contră, demonstrează, prin activitatea sa folclorică originală, că-și merită locul pe scenele mari, obținut prin muncă și determinare.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*