liberinteleorman.ro

Florin Titirișcă întreabă unde sunt copacii tăiați

Monica Vasilescu

titiriscaEste de notorietate faptul că România are cea mai mică suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor. Știm cu toții, vedem la fiecare pas prin oraș, Alexandria e ”cheală” în privința acestui lucru. La noi, spațiile verzi sunt ori lăsate cu iarbă crescută la voia întâmplării, ori uscate și, ulterior, betonate. Nici cu pomii nu stăm mai bine. Pe lângă faptul că în municipiu se plantează foarte puțin spre deloc, se taie și copacii consacrați.

Pentru a afla de ce municipalitatea a decis să facă dispăruți arbori solizi de pe străzile urbei, consilierul local Florin Titirișcă a adresat, oficial, câteva întrebări către Administrația Domeniului Public din cadrul Primăriei Alexandria. El întreabă punctual: ”Ce documente au stat la baza tăierii copacilor din intravilanul localității Alexandria, mai precis, pe strada Carpați, Mihăiță Filipescu și strada București? Când au fost tăiați copacii și de ce au fost tăiați? Ocolul Silvic are vreun rol în tăierea arborilor din intravilanul localității? Dacă da, are obligația de a evalua volumul de masă lemnoasă exploatat și de a emite autorizație de exploatare a masei lemnoase la cererea proprietarului, în cazul de față ADP. Ce cantitate a rezultat și cum a fost transportată, dacă a fost sau nu fără documente…”

Florin Titirișcă a atras atenția directorului unității supusă chestionării că are obligația de a-i răspunde până la proxima ședință, cu rugămintea de a răspunde în scris. Solicitarea a fost trimisă și primarului Victor Drăgușin, dar și către Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. i-au taiat k sa dea lemne tiganilor din b-uri la iarna
    stie titirisca ce sa intrebe :)) cati gherlani de biblioteca o avea in spate sa-i zica ce sa intrebe

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

PAS – proiectul pentru angajarea șomerilor

Următorul articol

Primarul Răboj va afla odată cu Dragnea dacă va da primăria pe pușcărie

Cele mai recente articole de Actualitate