Florin Titirișcă întreabă unde sunt copacii tăiați

în Actualitate/Administratie/Politica altfel

Monica Vasilescu

titiriscaEste de notorietate faptul că România are cea mai mică suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor. Știm cu toții, vedem la fiecare pas prin oraș, Alexandria e ”cheală” în privința acestui lucru. La noi, spațiile verzi sunt ori lăsate cu iarbă crescută la voia întâmplării, ori uscate și, ulterior, betonate. Nici cu pomii nu stăm mai bine. Pe lângă faptul că în municipiu se plantează foarte puțin spre deloc, se taie și copacii consacrați.

Pentru a afla de ce municipalitatea a decis să facă dispăruți arbori solizi de pe străzile urbei, consilierul local Florin Titirișcă a adresat, oficial, câteva întrebări către Administrația Domeniului Public din cadrul Primăriei Alexandria. El întreabă punctual: ”Ce documente au stat la baza tăierii copacilor din intravilanul localității Alexandria, mai precis, pe strada Carpați, Mihăiță Filipescu și strada București? Când au fost tăiați copacii și de ce au fost tăiați? Ocolul Silvic are vreun rol în tăierea arborilor din intravilanul localității? Dacă da, are obligația de a evalua volumul de masă lemnoasă exploatat și de a emite autorizație de exploatare a masei lemnoase la cererea proprietarului, în cazul de față ADP. Ce cantitate a rezultat și cum a fost transportată, dacă a fost sau nu fără documente…”

Florin Titirișcă a atras atenția directorului unității supusă chestionării că are obligația de a-i răspunde până la proxima ședință, cu rugămintea de a răspunde în scris. Solicitarea a fost trimisă și primarului Victor Drăgușin, dar și către Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman.

1 Comment

  1. i-au taiat k sa dea lemne tiganilor din b-uri la iarna
    stie titirisca ce sa intrebe :)) cati gherlani de biblioteca o avea in spate sa-i zica ce sa intrebe

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*