Florin Titirișcă a adus în Consiliul local un tricou cu mesaj pentru Victor Drăgușin

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

Monica Vasilescu

Florin Titirisca

Numele consilierului local Florin Titirișcă va rămâne, cu siguranță, în memoria celor care iau parte în fiecare lună la ședințele Consiliului local Alexandria, așa cum s-a întâmplat și cu foștii consilieri Ștefan Năstase, Nicolae Mârzan sau Dumitru Toader, între puținii aleși care mai aveau câte un cuvânt de spus despre dedesubturile proiectelor de hotărâri pe care le aprobă. De când e Klaus Iohannis președinte de țară, însă, Florin Titirișcă a dat tonul mai tare și a devenit mai vocal ca oricând. La ședința de miercuri, acesta a venit pus pe fapte mari și pe afirmații tot mai pronunțate, având de făcut comentarii la toate proiectele pe care le consideră importante pentru populație.

WC de 300.000 lei

Pe lângă faptul că a depistat o eroare făcută de aparatul de specialitate al primarului, o diferență de 60.000 lei la un proiect care prevedea alocarea de fonduri, Florin Titirișcă a acuzat municipalitatea că aprobă bani pentru realizarea a două WC-uri la Școala nr. 5, este vorba despre 300.000 lei, echivalentul a două apartamente în Alexandria.

Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, a explicat că proiectele sunt întocmite de firme de specialitate și că investiția se referă la un grup sanitar extern. ”Este proiectat de o companie specializată. Banii nu sunt de la bugetul local, banii sunt de la Ministerul Dezvoltării, prin programul național de dezvoltare PNDR. Vreau să rețineți că nu este o cușetă, este un grup sanitar modern, pentru o școală în centrul orașului. Nu facem, așa cum făceau colegii dumneavoastră când erau la guvernare, când au făcut niște cabine cu 5-6 miliarde de lei”, a afirmat edilul-șef.

Dacă tot a venit vorba despre politică, Florin Titirișcă nu s-a abținut și i-a arătat primarului un tricou pe care era inscripționată cifra alexăndrenilor care au pus ștampila pe actualul președinte al țării, vot dat împotriva PSD, după considerația consilierului local. ”Pe 16 noiembrie, ați văzut exact câți alexăndreni vă simpatizează…”, a menționat Titirișcă, după care a arătat tricoul. Nici primarul nu a rămas fără replică la cele văzute și a întrebat: ”V-au votat pe dumneavoastră cei 10.000? Eu țin să vă felicit pentru locul 39 din 40, obținut la nivel național în ceea ce privește votul în reședințele de județ”.

”O nouă căpușă a consiliului local”

Consiliul local Alexandria are de gând să înființeze o altă societate comercială pe care să o coordoneze. Este vorba despre Primalex Proiect Tel, firmă pe care Florin Titirișcă o consideră a fi o nouă căpușă a primăriei. ”Nu aveam nevoie de această nouă firmă. Este încă o căpușă din subordinea consiliului local. Acum nu o să mai lucrați cu Modul Proiect, o să lucrați cu vestita firmă. Ne aducem aminte de anul trecut, că avem domni și doamne în funcții, care au prejudiciu de 15 miliarde și stau bine, merci, nu am luat nicio măsură. Spun ”nu am luat” pentru că și eu sunt în speță, dar eu am propus, în primul rând, să-i dăm afară pe cei care nu și-au făcut treaba la locul de muncă. Sunt împotrivă și fac tot ce trebuie pentru ca această societate să nu se înființeze”, a spus consilierul.

Replica primarului nu a întârziat să apară: ”Domnule, nu puteți să faceți măcar o schimbare de temperament? Ați rămas tot pedelist, adică la fel de incisiv, deși aveți apartenența la PNL… atenție la termenii pe care îi folosiți. Ce prejudiciu s-a creat? Ori nu înțelegeți, ori vreți să manipulați, ceea ce v-ați priceput foarte bine în campania asta. Vă informez de necesitatea înființării acestei societăți. În activitatea noastră, cea mai mare problemă am întâmpinat-o la redactarea proiectelor de către terțe companii. Atât calitativ, cât și ca termen. În acest context, am considerat că ar fi oportun să înființăm o societate de proiectare a municipiului, care să servească autoritățile publice locale, în principiu, Primăria Alexandria, care cheltuie, într-adevăr, foarte mulți bani pe proiecte. Există un cartel al firmelor de proiectare și nu coboară nici de-ai naiba tariful, există o înțelegere între ei și discutăm despre sume extraordinar de mari pe care le-am dat. Pe când, dacă vom face o societate a Consiliului local, vom face economie, vom discuta de niște termene rezonabile de execuție și de calitatea acestor lucrări”.

Și Florin Titirișcă a continuat: ”Dacă nu este prejudiciu, cum se numește minusul, domnule primar? Dar dumneavoastră nu ați condus niciodată o firmă, nu aveți de unde să știți… ați făcut o acuzație destul de gravă: cartel. Păi, dumneavoastră știți ceea ce spuneți ? cuvântul ”cartel” ne duce cu gândul la mafie”.

Autoservirea ”Dunărea” se extinde

Pe ordinea zilei la ședința Consiliului local s-a aflat și solicitarea unui supermarket din Alexandria de a extinde spațiul aferent actualei construcții. Singura intervenție la acest punct a aparținut consilierului Florin Titirișcă, devenit, deja, neînțeles, mai ales de către cei care au legături cu administrația publică locală. ”Autoservirea ”Dunărea” cere mărirea spațiului, cum au mărit și vecinii. Aici iar s-a făcut o șmecherie. În fața magazinului este ciment în momentul acesta, dar a fost spațiu verde, avem fotografii din urmă. Voiam să le spun alexăndrenilor că acolo este patron un apropiat al social-democraților, domnul Fișcuci, administrator sau patron, ce este acolo”, a mai spus consilierul, după care a cerut câteva explicații legate de intabulare, lucruri pe care nici primarul, nici specialiștii din subordine nu le-au înțeles…

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*