liberinteleorman.ro

Florin Piersic Jr.: ”Ne-am obișnuit cu căldura de la Alexandria, o suportăm în fiecare an, face parte din festival”

9 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

florin piersi jr

La cea de-a zecea ediţie a Festivalului Național de Teatru Tânăr – Ideo Ideis, Florin Piersic Jr. nu a mai urcat pe scenă pentru a juca, a venit special pentru a susține un masterclass. Adică, a avut dialog relaxat cu publicul, format în mare parte din tineri interesați de actorie, interacțiune care respectă principiul educației de tip alternativ. Așa cum e scopul acestor întâlniri, actorul a dezbătut alături de iubitorii de teatru subiecte de interes comun, mărturisindu-le acestora trăiri din culisele condiției de actor.

Înainte de a răspunde la întrebări, Florin Piersic Jr. a remarcat că în Casa de Cultură de la Alexandria nu s-a schimbat nimic față de vizita anterioară. ”Ne-am obișnuit cu căldura de la Alexandria, o suportăm în fiecare an, face parte din festival”, a spus, mai în glumă, mai în serios, actorul. Legat de acest aspect, Florin Piersic Jr. și-a amintit că asemenea condiții l-au dus la un moment dat la unele improvizații pe scenă, care au împiedicat desfășurarea în bune condiții a actului său. ”Îmi amintesc că, în urmă cu doi ani, am jucat aici ”Zi că-i bine”. Spectacolul a fost bine primit. Pusesem ceva pe margine să fie camera mai strâmtă și niște ventilatoare prin spatele panourilor, să nu murim de cald. Ceva nu a fost în regulă cu ventilatoarele, că nu m-am putut concentra cât era nevoie. M-am simțit foarte prost când, la final, a venit Marius Manole și mi-a spus: ai fost foarte mișto! Nu înțelegeam… l-am păcălit pe Manole?”, a povestit acesta, recunoscând că, uneori, din diverse motive, nu este mulțumit de prestația sa.

Florin Piersic Jr. a afirmat că, la 25 de ani, a avut un macaz și ar fi fost tentat să plece din țară. ”Nu știu ce s-ar fi întâmplat, nu am de unde să știu. Nu regret că am venit înapoi. Am stat până la 30 de ani pe bară, ceea ce nu vă doresc și dumneavoastră. Nu pierdeți timp nicio secundă, pentru că e prețios”.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

La Slobozia Mândra, străzile pot fi la fel de proaste şi fără primar ales

Următorul articol

Protejaţii lui Dragnea primesc comune în dar, pentru a semna în fals contracte cu Tel Drum

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,