Florin Piersic Jr.: ”Ne-am obișnuit cu căldura de la Alexandria, o suportăm în fiecare an, face parte din festival”

în Cultură

Monica Vasilescu

florin piersi jr

La cea de-a zecea ediţie a Festivalului Național de Teatru Tânăr – Ideo Ideis, Florin Piersic Jr. nu a mai urcat pe scenă pentru a juca, a venit special pentru a susține un masterclass. Adică, a avut dialog relaxat cu publicul, format în mare parte din tineri interesați de actorie, interacțiune care respectă principiul educației de tip alternativ. Așa cum e scopul acestor întâlniri, actorul a dezbătut alături de iubitorii de teatru subiecte de interes comun, mărturisindu-le acestora trăiri din culisele condiției de actor.

Înainte de a răspunde la întrebări, Florin Piersic Jr. a remarcat că în Casa de Cultură de la Alexandria nu s-a schimbat nimic față de vizita anterioară. ”Ne-am obișnuit cu căldura de la Alexandria, o suportăm în fiecare an, face parte din festival”, a spus, mai în glumă, mai în serios, actorul. Legat de acest aspect, Florin Piersic Jr. și-a amintit că asemenea condiții l-au dus la un moment dat la unele improvizații pe scenă, care au împiedicat desfășurarea în bune condiții a actului său. ”Îmi amintesc că, în urmă cu doi ani, am jucat aici ”Zi că-i bine”. Spectacolul a fost bine primit. Pusesem ceva pe margine să fie camera mai strâmtă și niște ventilatoare prin spatele panourilor, să nu murim de cald. Ceva nu a fost în regulă cu ventilatoarele, că nu m-am putut concentra cât era nevoie. M-am simțit foarte prost când, la final, a venit Marius Manole și mi-a spus: ai fost foarte mișto! Nu înțelegeam… l-am păcălit pe Manole?”, a povestit acesta, recunoscând că, uneori, din diverse motive, nu este mulțumit de prestația sa.

Florin Piersic Jr. a afirmat că, la 25 de ani, a avut un macaz și ar fi fost tentat să plece din țară. ”Nu știu ce s-ar fi întâmplat, nu am de unde să știu. Nu regret că am venit înapoi. Am stat până la 30 de ani pe bară, ceea ce nu vă doresc și dumneavoastră. Nu pierdeți timp nicio secundă, pentru că e prețios”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*